Volkswagen Bora: Vw bora komt niet snel op temperatuur

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

hallo iedereen,

ik heb een volkswagen bora 1.9 tdi 90pk.. Maar ik zit met het volgende probleem..Als ik met mijn auto ga rijden komt deze pas op temperatuur na een goede 15/20 minuten..dit is tog niet echt normaal? De auto is nog niet op temperatuur en ik ben al op men werk aangekomen..Dus ik veronderstel dat dit niet echt gezond is..En het verbruik ligt dan ook hoger zeker..? Ik vraag me af of de thermostaat kapot zou zijn of dat het iets anders zou zijn.. Of is dit normaal? volgens mij niet..en als ik deze stationair laat draaien duurt het nog langer dan 20 min voordat deze op temperatuur komt..
Als het de thermostaat zou zijn hoe kan ik deze testen..?Voor te zien of het effectief dat is..
Weet iemand soms iets meer..?
alvast bedankt
mvg anthony

anthony92

Geplaatst door anthony92 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

anthony

Een TDI komt bij deze (koude) weersomstandigheden veel later op temperatuur, dit is normaal.
Indien de motor op temperatuur is moet de meter strak 90 graden aangeven.

Gr. paul

ratdraaier (0), 12 jaar geleden

je zou de thermostaat kunnen vervangen die zijn niet zo duur maar wat ook nog kan volgens mij zitten in je koelcircuit ook nog 3 gloeipluggen achter op de aansluiting van je kop die verwarmen je koelwater bij een koude motor en als die dus stuk zijn duurd het natuurlijk ook langer voor hij warmer wordt je kan ze vrij simpel contr de aansluiting er af halen en dan ohms door meten den dan zitten ze zo rond de 2 ohm volgens mij
gr andre

anthony92 (0), 12 jaar geleden

Ok ga ik eens proberen, maar waar zitten deze precies..? en zitten ze alles 3 naast elkaar..? en is dat 1 aansluiting voor alle 3 of voor elke gloeiplug 1 aansluiting?alvast bedankt :)
mvg anthony

ratdraaier (0), 12 jaar geleden

ja ze zitten ij elkaar bij de cilkop waar het koelwater binnen komt en ze alle 3 arpart aangeloten en ze worden ook onafhangelijk aan gestuurd afhangkelijk temp accu spanning enz
gr andre

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

anthony92

Vandaar mijn vraag : Komt de meter strak op 90 graden ?

Gr. paul

anthony92 (0), 12 jaar geleden

Ja de meter komt strak op 90 graden..maar als ik met een vriend meerijd met een golf 4 tdi of als ik met de diesel van men moeder rijd (dat is dan wel een mercedes b-klasse (maar het gaat ook om een diesel)) dan worden deze veel sneller warm als mijn auto..daarmee dat ik dit raar vind.. maar ik ga eens proberen die 3 gloeipluggen uit te meten :) en de thermostaat zal het niet zijn want dan komt de auto maar op 70 graden zeker?
al vriendelijk bedankt :)
mvg anthony

ratdraaier (0), 12 jaar geleden

de thermostaat kan het ook wel zijn hoor als hij niet meer goed sluit zakt de temp te ver en blijft hij ook lager hangen of de tempvoeler dat die wat overgangsweerstand heeft
gr andre

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

Andre

Lees nog eens........ De meter kwam strak op 90 graden.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.