Volkswagen Golf III: vw golf 3 1997 wil niet meer starten

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

hallo

ik heb voor een paar maand terug een golfje 3 gekocht

maar nou blijkt dat het stuurslot niet goed was en hij startte slecht.
na een week wou de auto helemaal niet meer starten.

nu heb ik het contact blokje vervangen maar de auto start nog niet.
alle controle lampjes branden wel radio slaat wel aan alleen als ik de sleutel doordraai om hem te starten doet de auto helemaal niks.

maar via een ander contactslot van een golfje 2 start de auto wel maar dan zit ik met het probleem de start onderbreker gaat er niet altijd af
de benzine kraan gaat dus niet open

hoe kan het dat de auto niet start via de originele contact slot en wel wil starten via een contact slot van een golfje 2

op het moment ben ik ten einde raad

trykan

Geplaatst door trykan (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

Een kleine troost, De golf heeft geen benzinekraan.. (een oude kever wel.) Nog een troost in het contactslot zit ook geen startonderbreker. De codesleutel geeft via een zg transponder een signaal aan de ECU. En, ALLEEN, als dat in de (ook speciale) ecu correspondeert met de erin opgeslagen code zal de ecu zijn werk doen.

Je hebt er gelukkig niet mee te maken. Ik vermoed dat de startmotor of de bedrading ergens hapert. (slechte verbinding) of bv versleten borstels...

Het beste kun je op de startrelais van de startmotor een voltmeter of proeflampje plaatsen terwijl je de stekker vast laat zitten. Als tijdens een startpoging, zonder resultaat, wel het lampje gaat branden of de voltmeter slaat uit dan is zeker de startmotor defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.