Volkswagen Golf II : afslaan bij intrappen koppeling

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: ?

Hoi,

mijn auto slaat af wanneer ik de koppeling intrap bij het naderen van bijvoorbeeld een rotonde, een stoplicht of inparkeren. Wanneer ik meteen schakel naar de vrij of een lagere versnelling kan ik voorkomen dat ie afslaat. Verder is te zien dat de toerentalwijzer ver terugloopt. Warme of koude motor maakt geen verschil.

Gisteren reed ik door een diepe plas water en toen wilde mijn auto alleen nog maar een beetje sputteren maar kreeg niet voldoende vermogen om te rijden. Na droogblazen en sprayen met contactspray rijdt hij weer, maar ik heb het idee dat hij het liefst heeft dat ik gas blijf geven en al licht hapert zodra ik dat niet doe.

Volgens de ANWB is het waarschijnlijk een probleem van de stappenmotor, die schoongemaakt zou kunnen worden, maar ik wil graag zeker weten dat wanneer ik de garage hiernaar laat kijken dat ik het probleem daar ook mee oplos...Ik zit niet te wachten op dure reparaties. Zou het ook te maken kunnen hebben scheuren in kabels waardoor de zuurstoftoevoer en de brandstoftoevoer niet meer goed in verhouding zijn????

Alle meedenken is welkom!

groetjes Vivian

vivi@n

Geplaatst door vivi@n (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

ja, Vivian, ik snap het.

Maar was het maar zo simpel. Door ze te ontkennen? voorkom je dure reparaties niet.

Hopelijk heeft de wegenwacht gelijk. En de kans erop is reeel.
Waarom zou hij veel duurdere repaties voorstellen als het probleem, voorlopig, verholpen kan worden met het reinigen van wat slangetjes en een stappenmotor.

De kosten ervan vallen (relatief) mee. Behalve als de garage nog andere gebreken ontdekt...

Niet alle garages zijn oplichters, Maar, voor een zakje patat moet je niet in een sterren restaurant zijn. En ook niet bij een loempia bakker...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.