Volkswagen Golf III : Golf 3 Alarm is spanningloos maar gaat wel aan bij motor starten

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 90pk

Beste Mensen,

Na internet afgezocht te hebben denk dat ik een relatief uniek probleem heb met m'n golf drie.
Toen ik gister na me werk in m'n auto wilde stappen en de sleutel in de portier draaide gingen niet alle sloten ontgrendelen.
Met als gevolg dat het alarm lampje naast het pinnetje dat omhoog/omlaag gaat bleef knipperen, dus alarm bleef raar genoeg aan.
Na paar keer de sleutel om te draaien en wat vriemelen gingen alle sloten ontgrendelen en alarm was er af waardoor ik de auto kon starten en kon wegrijden.
Maar in dezelfde avond wil ik vetrekken van een parkeer plaats waar de auto geparkeerd had en kan de auto helemaal niet meer in zijn geheel van het slot af halen.

Als ik de auto wilt ontgrendelen wilt het slot weer direct erop(sloten werken pnaumatisch, compressor zit in de kofferbak) met als gevolg dat het alarm erop bleef staan, heb de compressor luchtslang los gehaald maar dan blijft die door pompen totdat die een signaal zou krijgen van ik denk de portieren dat alles op slot zit.
Na de compressor weer aangesloten te hebben en nogmaals proberen het alarm eraf te krijgen door de sleutel om te draaien in het slot van de portier, brandt zelfs het lampje niet meer van het alarm terwijl het er wel degelijk opzit want het gaat af als ik de motor wilt starten(die niet start). Vandaag de deur open gehaald en het stekkertje met vier draadjes erop los gemaakt en wat draadjes met elkaar verbonden maar niets reageerd meer.

Het lijkt erop dat er geen spanning meer staat op de draden van de portier bestuurders kant, bij het openen van de kofferbak gaat het alarm namelijk meteen af.
Ik weet me geen raad meer en heb me auto nodig voor m'n werk en al het overige, heb ook geen budget voor een nieuwe auto etc.

Mijn vraag, bij wie is dit probleem bekend of weet hier een oplossing voor ?

(heb de alarm toeter uit kunnen schakelen door een relai kapot te maken in een klein zwart kastje dat boven me zekeringen zit)
Alvast mega bedankt voor de genomen moeite !!

dennis1991

Geplaatst door dennis1991 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Meten is weten en zomaar wat draden met elkaar gaan verbinden om te kijken wat er gebeurd daar kan iets nog meer kapot van gaan....
Hoe voelt je sleutel aan in de deur? Lam of voel je duidelijk dat je het slot meedraait?? En werkt hij ook niet bij de passagiersdeur?
Je zegt dat je geen spanning hebt naar de deur, hoe weet je dat? Heb je dat gemeten? Denk het niet...
Wat ik zou controleren is de bedrading in het doorvoerrubber naar de deur(en) en ook die van naar de achterklep, deze willen nog wel eens breken of bloot tegen elkaar aan liggen.

Je bent een beetje warrig want hier vertel je dit en in een ander topic vraag je hoe je de startonderbreker kan omzeilen terwijl je eigenlijk een heel ander probleem hebt dus laat het ff bij 1 topic, dat maakt het wat overzichtelijker. Maar check eerst die bedrading in doorvoerrubbers eens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.