Volkswagen Golf: VW Golf AUTOMAAT valt stil in D...........

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i ABS

Wij hebben hier een Golf automaat (ABS motor, CFK automaat) met een heel vreemd probleem. Starten in N gaat niet in P wel, vervolgens rij je weg in D en hij valt direct uit. Rij je weg in 1, 2 of 3 is er niks aan de hand, ook tijdens het rijden niet. Ga je onder het rijden naar D, blijft hij ook gewoon netjes rijden, stottert niet en houdt niet in. Zakt het toerental tijdens het rijden in D onder de 2200 tpm, dan valt hij direct uit. Dit is vaste prik bij dit toerental. Als je dan volgas trapt, dan schakelt hij terug (Kick-down?) en komt hij pruttelent weer tot leven. Als je niet op tijd volgas trapt dan rolt hij in zijn vrij uit maar komt niet meer tot leven! Starten in N gaat dan zogezegd niet maar in P wel.

In eerste instantie dachten we aan een motorisch probleem (gaf een code voor de Hall-gever en hebben deze vernieuwd), maar als je onbelast draait of met de wielen los op de hefbrug in D is er niks aan de hand. Het is dus alleen rijdend op de weg en enkel in D en N. Met de LAUNCH gaf hij de volgende codes in H1 (motor): 00525 Lambda sensor en 00516 Idling-switch. In H2 (Bak): 00293 Multi function switch en 00529 Speed information missing. Wij hebben sterk het vermoeden dat er iets in de bak niet goed zit maar hebben daar te weinig ervaring mee.

globalkart

Geplaatst door globalkart (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Siem Bijman (160) PRO, 17 jaar geleden

Niet starten in de N is denk ik een aanwijzing dat je het in de bedrading van de keuzehandle moet zoeken.....

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

of de keuzehendel zelf die het loodje heeft gelaten... andere storingen zouden op ander probleemkunnen duiden.. dus niet lukraak gaan vervangen die hendel.


mvg

globalkart (0) PRO, 17 jaar geleden

Het heeft inderdaad te maken gehad met de bedrading van de keuzehandle. Ze hebben ooit bij één of andere garage de bedrading van de keuzeschakelaar op de bak doorgeknipt en verkeerd weer doorverbonden! Ik vermoed de D op de N en andersom. Alles netjes op de goede manier gesoldeerd en het werkt weer zoals het hoort! Begrijp alleen niet dat die klant er al een half jaar zonder problemen mee rijdt (zolang heeft ie hem) en dat het nu pas problemen geeft. Hij zegt dat hij in de tussentijd nooit naar een garage is geweest. Hartstikke bedankt voor jullie reactie's!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.