Volkswagen New Beetle: Vw new Beetle

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 74

Als de lichten aanstaan, kan de motor niet stil gelegd worden. Zelf kan ik de contactsleutel er af doen. De lichten afzetten en de motor valt stil. als de lichten niet aanstaan is als normaal en
Kan de motor op een normale manier worden stil gelegd. Kan mij iemand een idee geven wat het probleem is? Mvg

KS1

Geplaatst door KS1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen New Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 7 jaar geleden

Heb je een trekhaak? Zo ja dan hoogstwaarschijnlijk hierin het probleem.
Of de lichtschakelaar zelf is stuk.
Geval is dat als je de lampen aan hebt staan, dan heb je een spanning, ook op de stekker trekhaak in veel gevallen.
Deze spanning kan makkelijk door oxidatie oid een spanning behouden op het contact 15 (dat is contact aan), als dat zo is en je draait de sleutel op contact uit dan blijft er dus nog een spanning op contact 15 staan (door oxidatie of 2 draden die tegen elkaar liggen of door een inwendig defect in de lichtschakelaar) en denk de auto dus nog dat je contact niet hebt uitgezet. Nja tis moeilijk uit te leggen maar jouw probleem is iig dat er door een probleem er een spanning blijft staan op contact 15 (=contact aan) dus het zoeken in de bedrading en in heel veel gevallen licht het aan achteraf ingebouwde delen dus bv trekhaak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen New Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.