Volkswagen Polo: VW Polo 86c stationair lopen

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 29Kw

Hallo,
Ik heb een probleem met mijn polo. Stationair loopt deze niet goed/onregelmatig. Zeker als de motor koud is. Met warme motor wordt het beter, maar soms wil hij nog afslaan. Het is zelfs zo dat ik soms de choke moet gebruiken om te voorkomen dat de motor afslaat als ik voor het stoplicht sta. Ik heb de slang vanaf het uitlaatspruitstuk naar de luchtinlaat vernieuwd, omdat deze kapot was. Hierna is het lopen bij koude motor beter geworden, maar zeker nog niet goed. Er zit een klep tussen, die door vacuum bediend wordt. Hier ontbreekt echter de slang van. Ik heb ook al wat gelezen over een kapotte stationairsproeier. Hoe kan ik dit controleren?

Ik ben zelf monteur voor trekkers en landbouwmachines, dus handig ben ik wel. Ik heb alleen weinig kennis van benzinemotoren. Wie kan me helpen?

Pieto84

Geplaatst door Pieto84 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 9 jaar geleden

. Onder de 10 graden boven nul is er al kans op ijsvorming bij de gaatjes van de stationair mengsel gaatjes. Zorg er voor dat die voorverwarmingsklep goed werkt.

Membraam moet lekvrij zijn en het haakje aan de klep wil wel eens afbreken !! ( Ervaring ) Haakje is te repareren .

Er zijn carb. met aan de buitenzijde 2 sproeiers en een electrische afslagklep . Die laatste moet klikken bij het af en aan schuiven van de stekker met contact AAN .

De sproeiers een voor een!demonteren en doorblazen vanaf de zijkant !!! Niet verwisselen in verband met de maat van doorlaat !!!!!!!!!!

Eventueel met behulp van een CO meter het mengsel afstellen.

Succes.

Pieto84 (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor het snelle antwoord! Die klep werkt goed, maar de vacuumslang ernaartoe ontbreekt. Waar moet die slang vandaan komen?
Hoe vind ik die sproeiers? Als ik voor de auto sta heb ik rechts twee pluggen waar kabels aan zitten. Geen van deze twee geeft een klik. Vooraan aan de onderkant heb ik een schakelaar zitten die bediend wordt door de gashendel zover ik kan zien. Moet dit die afslagklep zijn?

Punt (35) PRO, 9 jaar geleden

Het is al weer enige tijd geleden maar de vacuumslang komt vanaf een warmte gevoelig element dat er alleen aan de klep gezogen wordt als de temperatuur laag genoeg is .

Dat element zit onderaan het luchtfilter en heeft 2 uitgangen .

Een van die uitgangen heeft een kerfje aan de ingang en van de voorverwarmingsklep is dat ook zo !!!

Daar moet nu een passend slangetje tussen komen .

Onder of aan de carb. zit ook een pijpje die weer in verbinding staat met het "termoklepje " Het geeft namelijk ook als de motor heel erg warm wordt wat extra lucht aan de motor . zonder die luchtklep te laten werken.

Hoe vind je die sproeiers.???!!!

Lchtfilter van de carb. af en halverwege op de hoogte van dat ding zie je een of vaak twee messing zeskant kopjes sleutel 9 .
Met voor monteurs die liever met een schroevendraaier werken een zaagsnede in die kop .
Verder staat er nog een getal op die de doorlaat aan geeft.

Die schakelaar die jij vond is voor de bediening van de voorontsteking bij gas geven. Als het werkt niet aankomen.!!


Als er verder geen electro aan de carb. zitten niet verder zoeken.

Veel VW motoren hadden last van nadieselen als je het contact uit zette.

Om dit te voorkomen kwam in het stationair gedeelte een luchtklep electrisch bediend. Weg was het probleem .

Zoek op ruddies-berlin.de/ naar jouw carb. en er gaat een wereld voor je open.

Aan de bovenkant van de carb. hangt aan een schroef een plaatje met het type er op (letters en cijfers ) merk staat op het huis.

Groeten en succes.

Pieto84 (0), 9 jaar geleden

Bedankt! Hier kan ik wat mee! Ik ben erachter gekomen dat hij verkeerd afgesteld stond. De choke heeft bij de vorige eigenaar vastgezeten, en de schroef voor de stationair brandstof stond bijna dicht. Nu loopt hij stukken beter! Ik heb al even snel naar de sproeiers gekeken gisteravond, maar ik kon er zo gauw maar eentje vinden. Straks even goed kijken. Nogmaals bedankt! Hier kan ik wat mee

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.