Volkswagen POLO: VW Polo foutcode P261A (2e Waterpomp)

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorcode: CFW, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Polo Diesel Bleumotion. Oranje MotorMangement lampje wordt aangestuurd door Foutcode (P261A) die verwijst naar de hulp / 2de / elektrische waterpomp. Deze pomp moet circuleert de warme koelvloeistof als de motor stil staat (hoofd waterpomp draait ook niet) bijvoorbeeld tijdens (start-stop brandstof bespaar) momenten. Hoe controleer ik wat er fout zou kunnen zijn en waar vind ik deze pomp in de volle motorruimte. Wordt deze aangestuurd door een opnemer (contact) en waar vind ik deze eventueel om bijvoorbeeld door overbrugging de werking van de pomp te controleren (als dat kan/mag).
Is eventuele uitwisseling van een defect component zelf (eenvoudig) te realiseren?
Hopelijk iemand die dit probleem ook heeft gehad. (De foutcode is eerder besproken maar onder garantie hersteld).

matiz driver

Geplaatst door matiz driver (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (10) PRO, 5 jaar geleden

zo ver ik weet zit de electrische waterpomp onder de auto aan de voor kant en deze wordt aan gestuurt door het regelapparaat.
het is niet moeilijk deze tevervangen.
een stekker en 2 slangen los.
loopt wel koel vloeistof uit het beste is de leiding eerst af te knellen.
ze gaan vaker stuk.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.