Volkswagen Polo: vw polo lichtbruine plekjes op oliedop

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4mpi

Hallo iedereen,

Mijn vriendin heeft een polo 1.4 mpi benzine.. Ze heeft deze auto gekocht begin augustus en ik heb zo wat alles nagekeken toen ze hem heeft gekocht, namenlijk ook de oliedop en deze had niets..Maar nu heb ik eens naar die oliedop gekeken en zat er wat lichtbruin op..ik heb dat afgekuist en dan 6/7 km gereden en er zat weer zo wat van dat lichtbruin op..maar niet zo veel.. dan was er weer 6/7 km mee gereden (van bij mijn vriendin thuis tot bij mij thuis) en dan was de gehele oliedop zo goed als volledig lichtbruin..deze weer afgekuist en dan is ze er eens een lange rit mee gaan doen (een uur en een half mee gaan rijden). Dan nog eens naar de oliedop gekeken en deze had niets meer..
Dus dan veronderstel ik dat dat lichtbruin van korte ritjes was..(Ze deed bijna niets anders dan korte ritjes rijden, en de vorige eigenaar misschien ook..)Dat het vocht in de motor niet kon verbranden.. Kan dit..? Ik heb dit gelezen op internet en dat je dan de motor moet reinigen..Zo ja hoe moet dat dan..? klopt dat dat je een product bij de olie moet bij doen, dan de motor x-aantal tijd stationair laten draaien en dan de olie aflaten, en dan een paar keer spoelen met goedkope olie zonder de afptapplug in het carter rechtstreeks eruit laten lopen (zo ja, met wat voor olie moet dat dan gebeuren?). En dan moet je er weer de gewone olie in doen.. klopt dit of niet..? Maar wat ik ook wel had gezien toen ze de auto kocht was dat er een beetje te veel olie op de motor zat, en hij had juist zijn onderhoud gekregen..waarschijnlijk een pruts garagist dan..want dat is namenlijk niet egt gezond voor de motor..
en te veel water.. dat water heb ik eruit gedaan toen het tussen min. en max. stond. Maar de olie nog niet..
Weet iemand iets meer..?
alvast bedankt mvg anthony

anthony92

Geplaatst door anthony92 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1835) PRO, 12 jaar geleden

Dit is condens/vocht vermengd met olie wat inderdaad op de olievuldop condenseerd.
Als je een langere rit maakt verdampt dit water en gaat via de carterventilatie de uitlaat uit.
Spoelen heeft geen zin , na verloop van tijd komt het weer terug (korte ritten)
Het beste minimaal 1x per jaar olie verversen met filter en indien mogelijk lange afstand rijden zodat het condens wat in de olie zit afgevoerd wordt.

anthony92 (0), 12 jaar geleden

Ok dus ik moet niets spoelen.. maar dan ga ik binnenkort gewoon een groot onderhoudje doen dat alles weer tip top in orde staat en dat de polo er weer tegenaan kan :)
tog al vriendelijk bedankt :) mvg anthony

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.