Volkswagen Polo: VW Polo SDI 1.9 ratelend geluid bij opschakelen en terugschakele

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: SDI 1.9

Hallo,

Afgelopen zaterdag is mijn olie ververst. Mijn kennis heeft ook de beschermkap van de motor losgedraait om te kijken waar het oliefilter zich bevond. Nu zijn de plastic doppen van de beschermkap in de motor ruimte gevallen.

Sinds zaterdag heb ik nu een probleem dat als ik opschakel van 2 naar 3 of 3 naar 4 er een ratelend geluid te horen is. Ook als ik terugschakel van 4 naar 3. Als ik van z'n 1 naar 2 schakel of van 2 naar 1 heb ik het geluid niet.

Als ik de koppeling intrap hoor ik het geluid niet...

Nu ben ik gisteren bij een garage geweest en die hadden over een lager in de versnellingsbak. Zou dit zo toevallig kunnen zijn dat dit nu pas aan het licht komt???

Mijn kilometerstand is 220761


Ik ga vanavond ook eens de beschermkap er vanaf halen en dan een stuk te rijden, misschien zit er speling in de beschermkap die dit probleem veroorzaakt??

groeten Michael

m1ch43l

Geplaatst door m1ch43l (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Roger 09 (0), 10 jaar geleden

als je de kosten binnen de perken wil houden,niet meer rijden en lager laten herstellen dit is een bekend probleem bij deze wagens!

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Als je em in de vrij zet met de koppeling los,stationnair draaiend,hoor je het dan ook?.
Dan kan het ook de koppeling zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.