Volkswagen Polo: vw polo soms niet starten type 6n2

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 14v16 6N2

Mijn vw polo 6n2 14v16 uit 1999 wil soms niet starten maar als op het dashbord kijkt branden wel alle lampjes ,maar de startmotor draait niet rond je hoort helemaal niets en als je een tijdje wacht dan start hij wel opeens weer dus het kan niet de startmotor zijn ,ik denk zelf het contactslot. heeft iemand dit al eerder meegemaakt ? dus Help grt edwin

edwinlh

Geplaatst door edwinlh (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Inderdaad, kan heel goed het startschakelaartje zijn achter het contactslot. Komt zeker vaker voor.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Het kunnen een paar oorzaken hebben :

* Contactblokje achterop contactslot
* Geschakelde + ( kleine kabel op startmotor ) slecht contact / kabelbreuk.
* Startmotor zelf

Je kan eventueel als hij niks doet, rechtstreeks spanning zetten op de geschakelde + van de startmotor ( even kabel los maken ) draait hij dan wel gelijk rond, dan zit het in de bedrading of contactslot.

Neem dan eens een multiemeter en meet of je tijdens het starten de accuspanning op die kabel meet, meet je niks, dan kan het contactbloke verdacht zijn, meet je bv maar 7 Volt, dan kan het probleem ook een kabelbreuk zijn aan deze kabel.

Gr Stefan

edwinlh (0), 13 jaar geleden

He stefan.
Bedankt voor je antwoordt maar het porbleem is als hij het niet doet en je wacht dan even of je probeert een paar keer en opeens dan doet hij het dus ik denk niet dat het de kabel is op de startmoter ik denk dat het contactslot is,morgen komt het nieuwe contact schakelaar dan maar hopen dat het porbleem weg is.

Grt edwin

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hallo Edwin,

Heb dat al vaker gezien, ook bij een kabelbreuk start hij vaak dagen zonder problemen en opeens begint de ellende weer voor een tijdje..

Zou even afwachten tot je het contactblokje hebt, met wat mazzel is het dan gelijk verholpen.

Gr Stefan

edwinlh (0), 13 jaar geleden

he stefan
sorry voor de late reactie was in het buitenland voor mijn werk ,het een nieuwe contactblokje geplaast achter op op het contact slot geen porbleemen meer he hadt.

Grt edwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.