Volkswagen Sharan: VW Sharan - Motor in noodprogramma

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI 110PK

Sinds een week heb ik al 3x een situatie gehad dat mijn motor in noodprogramma gaat. Als ik vanuit mijn werk naar huis rijd, zit ik in 1 minuut op de snelweg, dus het treedt op met een koude motor. Op het moment dat ik op de snelweg optrek en net in de 5e versnelling zit, schakelt de motor in noodprogramma. Dit is de laatste week 3x gebeurd op exact dezelfde locatie. Motor trekt dan totaal niet meer. Van contact af en weer straten reset het noodprogramma en de motor loopt vervolgens weer goed.

Enkele jaren geleden heb ik soortgelijke problemen gehad. Destijds heb ik enkele malen gehad dat als ik (met motor op temperatuur) vanachter een vrachtauto uit kon gaan inhalen en dus terugschakelde om in te halen, de motor op noodprogramma ging. Dit probleem heeft zich enkele malen voorgedaan en is daarna vanzelf verdwenen.

Iemand een idee wat het probleem nu kan zijn?

mboerke

Geplaatst door mboerke (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

rebel57 (0), 13 jaar geleden

Een grote kans dat de schoepen van de turbo vast zitt en of niet worden bediend. Hierdoor wordt de druk te hoog waardoor te beveiliging de motor in de noodloop gaat.
Het uitlezen van de motor zal daar uitkomst in geven.
Kun je dat niet zelf, dan zou je even naar een dealer, of niet dealer, kunnen gaan om hem daar uit te laten lezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.