Volkswagen Sharan: VW Sharan motor slaat af/moeilijk starten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Sinds gisteren draait de motor moeilijk/helemaal niet stationair. Als hij na het starten blijft draaien is dat rond de 550 á 600 rpm. Maar over het algemeen slaat hij gewoon af. Tenzij ik gas er bij geef, dan lijkt het even of hij gaat haperen maar draait daarna wel goed als ik de gaspedaal iets ingedrukt houd. Als ik wat meer gas geef hoor ik een enkele keer 'ploffen' uit de uitlaat.

Ik heb de auto ongeveer 2 maanden. Bij een koude motor liep hij niet echt lekker constant stationair, maar 'ronkte' hij een beetje van laten we zeggen ongeveer 780-820 rpm.

Ik heb ruim een maand geleden zelf bougies, luchtfilter en interieurfilter vervangen. kan er iets fouts gegaan zijn bij het vervangen van de luchtfilter en/of bougies?

mijn autogegevens:

Brandstof: Benzine
Aantal cilinders: 4
Cilinderinhoud : 1984 cm3
Vermogen: 85 kW

Bij voorbaat dank voor jullie reacties.

(p.s. ..... zou ik hiervoor de ANWB kunnen bellen? Ik kan er wel gewoon mee rijden, maar hij slaat steeds af als ik bijvoorbeeld bij een stopicht rem)

VW-liefhebber

Geplaatst door VW-liefhebber (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

VW-liefhebber (0), 14 jaar geleden

ps. 2 ..... ik ben geen monteur, heb ook geen uitgebreide technische kennis van auto's, maar een beetje basiskennis (ik weet het verschil tussen een krik en een carburateur)

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Je zou hem eens kunnen laten uitlezen..

Waarschijnlijk een probleem met het mengsel.

Deed hij dit voor je reparatie ook al ? toevallig geen vacuum slang kapot / gescheurt / poreus ?

Gr Stefan

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

Om te begingen eerst de wagen uitlezen op storingen.

- Het kan zijn dat Gasklephuis verontreinigd is (gasklephuis reinigen en basistand uitvoeren met testkast)
- het kan ook zijn dat ergens vacuüm lek aanwezig is. (slangtje los of gescheurd) slangtjes nalopen.

VW-liefhebber (0), 14 jaar geleden

Heel gek, ik heb zojuist een stuk gereden en na een tijdje deed de auto weer 'normaal' ... stationair ongeveer 750 rpm. Is jullie advies om het zo even een tijdje aan te kijkenenals het goed blijft gaan niks er aan tedoen, of toch maar langs een garage ... ?

(het is een dure maand geweest, dus liever betaal ik niet 'onnodig' kosten vooreen uitleesbeurt)

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Nu is er waarschijnlijk nog niet veel aan de hand, maar als er iets met het mengsel niet in orde is kan dat verdere gevolgen hebben, denk bv aan je kat, en die zijn duur..

VW-liefhebber (0), 14 jaar geleden

kan het niet zijn dat de brandstoffilter een vuiltje in de weg had zitten of zo? (ik ben sowieso van plan om die deze week te vervangen ... is al 70.000 km niet gebeurd, dus hoog nodig!!)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.