Volkswagen Tiguan 2021: VW Tiguan Hybride 2021

Bouwjaar: 2021, Brandstof: Benzine, Motorcode: *DGE??????*, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 110

Goedemorgen, onlangs heb ik een VW Tiguan Hybride uit 2021 aangeschaft. Volgens VW kun je elektrisch zo’n 50km afleggen voor de accu leeg is. Nu is het bij mijn VW zo dat als ik hybride rijd (dus benzine/elektrisch gecombineerd) de accu na 37km al leeg is. Terwijl ik verwachtte dat als je elektrisch 50km kunt afleggen dit gecombineerd verder zou moeten zijn. Wie weet hoeveel km’s je ongeveer zou moeten kunnen afleggen voor de accu leeg is?

Geplaatst door

MartijnVWT (60)

al 18 uur lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

De afstand die in de gegevens aangegeven wordt is in mijn belevingswereld vaak veel te rooskleurig.
Ligt er aan hoe je oa rijd , weersomstandigheden , buitentemperatuur spelen ook een rol .
Wat zegt de dealer over deze situatie ?

en als je de airco gebruikt haal je het zo wie zo niet

groetjes jan

jan T 120
badge vip badge

13 uur

Zou volgens de fabrieksinformatie 47 km volledig elektrisch moeten zijn, maar dat is de theorie. De praktijk ligt anders zoals hier voor jan en kaleido al wordt aangehaald. 37 km lijkt dus niet zo raar.

memos 155
badge

9 uur

Maar mijn vraag is niet of 37km realistisch is elektrisch. Maar zou je gecombineerd(dus niet volledig elektrisch, maar combinatie benzine/elektrisch) niet verder moeten kunnen rijden dan 37km voor de accu leeg is? Waarom zou je anders in Emode gaan rijden als dan zowel je accu leeg rijdt met kosten+nog eens benzine verbruikt?. Ik hoop dat mijn vraag duidelijk is..

Ik had de vraag wel begrepen , dan zou ik zeggen rij alleen eens electrisch en kijk hoever je dan komt ik denk nog geen 20km .

Haha ok excuses! Welke gek kiest er dan voor om elektrisch met een hybride auto te gaan rijden. Opladen kost €6,75. Dat is vrij prijzig voor 20km. Benzine kost €2,50 voor 20km. Dit loont dus alleen als je zonnepanelen hebt en vanuit huis op kunt laden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Tiguan of stel zelf een nieuwe vraag.