Volkswagen Transporter: vw transporter 2400 diesel uit 1991 schiet uit 5e versnelling

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2400 d aab

Hallo,

Mijn transporter (California coach) schiet uit 5e versnelling, tandwielen vervangen, schakelvork vervangen. Afgemonteerd, rijden schoot ie er nog uit.
Meerdere keren afgesteld, moet in zn 5 gehouden worden.
Syncromesh is goed. 320000 gelopen.

Groeten Wiebren

Geplaatst door

wiebedereus (0)

al 13 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Wiebe; Ik lees niet dat je schakelmof hebt vervangen . De schakelstang in de bak voel je daarvan de kogelblokkering werken ? De 3 spietjes die op de synchomeshring drukken bij twijfel vernieuwen en goed op hun plaats monteren . Alleen al die slijtage afrondingen zorgen er voor dat de mof weer terug gedrukt kan worden .
Succes.

Punt 50
badge

11 jaar

Hallo, de schakelmof heb ik ook vervangen en de spietjes ook, die waren behoorlijk versleten, een kwart dunner ongeveer.
De kogelblokkering is niets aan gedaan, waar kan ik die vinden?

Groeten Wiebe

wiebedereus 0

11 jaar

Test eerst of het wel werkt ,gaffel los en haal die schakelstang heen en weer . Je moet nu geklik horen . Als er helemaal geen blokkering is ,dan is er WAARSCHIJNLIJK een veertje gebroken . Meestal kan je ver aan de buitenkant bij achter een stopje . Waar die bij jouw bak zit kan ik zo niet zeggen . Heb er in het verleden niet naar lopen zoeken. Zit er op de as waarmee geschakeld wordt geen lengte speling ?? Als het uit de versnelling springen samen gaat met lastwissel is dit een teken aan de wand.
Groeten.

Punt 50
badge

11 jaar

Het eruit springen gebeurt gelijk als ik hem in zn 5e zet tussen de 80m en 100 km/uur.
In het begin deed ie het als je het gas losliet, maar binnen een paar honderd km moest ik m in zn 5 naar voren drukken.
Zoals gezegd, na alles vervangen te hebben is er weinig verschil. Hopelijk is het de kogelblokkering..

Groeten Wiebe

wiebedereus 0

11 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.