Volkswagen Transporter: Automaat T4 loopt slecht en komt niet boven de 80

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Beste allen,

Ik heb mijn T4 gekocht en was tevreden. De automaat schakelde goed, maar tijdens mijn vakantie heb ik de bus een grote beurt laten geven. Hierbij is de olie en filter vernieuwd van de automatische bak. Na terugkomst van mijn vakantie bleek dat de automaat niet verder schakelde dan zijn 3. Ik kon wel gewoon nog rijden, gekeken of het filter wel goed zat. Nu na een maand kan ik niet harder meer dan 80km rijden. Ik denk dat de automaat in een veiligheidsstand is gegaan en er iets vervangen moet worden. Wie heeft dit probleem ook gehad? Naar mijn idee was het een goed plan verse olie, maar toen begon het probleem. Wie kan mij helpen of heeft een oplossing voor wat er eventueel vervangen zou moeten worden. Hij schakelde steeds perfect. In verband met het feit dat ik de auto voor mijn werk nodig heb, heb ik een beetje haast bij een eventuele oplossing.
Alvast dank.
Brando

Brando01

Geplaatst door Brando01 PRO , lid sinds 10 jaar geleden

1 Reactie

Jan227 PRO, 10 jaar geleden

Hallo, het is even de vraag wat er precies aan de hand is, heeft de motor te weinig vermogen om de automaatbak hoger dan 3 te laten opschakelen (heeft de motor tot de huidige maximale snelheid wel zijn normale trekkracht ? ) of wil de automaatbak agv een defekt niet hoger dan 3 opschakelen ?

Gaat de auto niet harder dan 80 omdat je dan zo'n beetje aan het maximaal toerental zit of is er weinig trekkracht ?

Uitlezen van foutcodes van motor en versn bak zou al een hoop kunnen uitsluiten , dus laat dit eerst doen.

Groet Jan227

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.