Volkswagen Golf II : Wel 12v, lamp wil niet branden.

Bouwjaar: 1986

Alweer een nieuw probleem met de elektra achterin mijn golf. Deze keer was het zo dat ik net van de sportschool kom. Ik zet mn auto dus daar neer, alles was nog goed. Ik rij weg, hoor ik later van iemand anders dat mn achterlichten niet branden. Voor dus wel. Eerst meette ik niks in de lampfitting. toen een gebeunde draad even weer netjes opnieuw vastgezet met een connectortje en nu meet ik gewoon 12v in de fitting van de lamp en massa is er blijkbaar ook anders, zou mistlamp, remlicht en knipperlicht het ook niet doen lijkt mij. Meerdere fittingen geprobeerd en ook 2 lampjes die beide goed zijn.

samenvattinkje :

-Lamp brand niet
-Ik meet dus 12v in de fitting van de lamp
-Massa lijkt me goed aangezien mistlamp, knipperlicht remlicht het wel doen en op 1 massa zitten.
-Extra massakabel gelegd, hielp niet!
-Lampje maakt goed contact in de fitting
-Meerdere lampjes en fittingen geprobeerd, niks werkt.

Zie ik iets over het hoofd ofzo ? Ik snap er helemaal niks meer van. Naar mijn weten zou 12v + Massa + goed lampje gewoon moeten betekenen dat het lampje brand.

alvast bedankt!

Gr Roel

RoelM

Geplaatst door RoelM (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Blijft over: lamp zelf kapot. Als je spanning kunt meten, kun je ook de weerstand van de lamp meten.

RoelM (0), 11 jaar geleden

weerstand van de lamp los bedoel je ? daar meet ik bij de ene 2,8 en de andere 3 ohm weerstand op. lijkt me wel aardig veel. maar is het niet heel toevallig dat ik hem bij de sportschool met alle lampen goed neerzet. 2 uur later kom ik terug bij de auto en ineens geen achterlichten meer. allebei doen het dus opeens niet meer he. de rest wel.

sjaak10918 (0) PRO, 11 jaar geleden

meet spanning met de lamp in de fitting. Denk dat je dan niets meet wat betreft spanning en het richting lichtschakelaar of zekering moet zoeken.

RoelM (0), 11 jaar geleden

oke zal ik morgen even doen. zekering is goed, heb ik meerdere keren gecheckt ook met een andere zekering erin. en de lichtschakelaar kan kapot zijn terwijl de koplampen wel geschakeld worden en de achterlichten niet ? klopt dat wel ? (niet dat ik zo betweterig bedoelt maar gewoon nieuwschierig)

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=RoelM]......................... . maar is het niet heel toevallig dat ik hem bij de sportschool met alle lampen goed neerzet. 2 uur later kom ik terug bij de auto en ineens geen achterlichten meer. ................[/quote]
Tja, een klapband komt ook plots en onaangekondigd. Een storing komt nu eenmaal nooit gelegen.
Meet eens op die fitting zelf. Dus de + tegen de massa van diezelfde fitting. Probeer een (gecontroleerde) werkende lamp erin.

RoelM (0), 11 jaar geleden

heb een ander lampje geprobeerd, nieuw. en nog steeds geen licht. ik meet idd niks met het lampje erin. zekeringen zijn ook beide goed. dus het enige wat dan overblijft in de lichtschakelaar ?

erik007 (0), 11 jaar geleden

dat nieuwe lampje is adt van het zelfde merk als de eerste
heb ook zoiets gehad met lampen van life remlicht wel branden gewoon licht niet
lamp doormeten en gewoon heel
goede massa zekeringen voor op geofferd (expres sluiting maken op massa + en massa van de fitting)
ten einde raad naar de garage die kijkt naar die lamp gooit em weg draait er philips in en branden zo als het hoort

RoelM (0), 11 jaar geleden

ik koop alleen maar philips lampjes dus dat is het ook niet.

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Nou Roel, dan maar rigoreus.
Pak 12V vanaf een andere lamp (die het doet). verbind die met je probleem lamp.

Doe dat evtl. ook met je massadraad. Kan niet missen.

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Roel doen de stadslichten voor het wel ? Deze zijn met achter verbonden . Verder komt het voor dat de zekeringkast niet goed is . Er zitten diverse koperen stippen in die door ouderdom/roest geen goed contact meer met elkaar maken . Haal die kast los en wring er wat mee. Komt er dan wel voldoende panning op de kontakten wissel deze dan.

RoelM (0), 11 jaar geleden

ja die doen het, echt alles doet het verder gewoon behalve de 2 achterlichten. zal met de zekeringskast morgen even proberen en anders idd maar tijdelijk de oplossing van Ralf Jensen.

Mensen bedankt voor de hulp tot zover. Laat nog wel even weten of het met de zekeringkast heeft geholpen etc!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.