216 bezoekers online

Volkswagen Golf V: Wel of geen distributieriem?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 fsi

Het is me niet duidelijk of mijn auto een riem heeft of een ketting? Inmiddels heb ik 100.000 km op de teller staan. Wie kan het me vertellen?

Gustavo

Geplaatst door Gustavo , lid sinds 10 jaar geleden

7 Reacties

johndoornbosch PRO, 9 jaar geleden

Zit een riem op en moet elke 180000 km vervangen worden, of als je daar niet aan komt dan advies om de 5 jaar.Gr John

Gustavo, 9 jaar geleden

Hallo John,

Kan je mij uitleggen waarom pas na 180000 terwijl de verhalen vaak rond de 100000 zijn?

jan5047 PRO, 9 jaar geleden

hij zit er nu dus 6 jaar om ziu hem dan maar vervangen 180000 of100000 het is maar wat een fabrikant voorschrijft, sommige merken gaan bij 60.000 al stuk heb er ook gekend die gingen 350.000 km mee dus !!!

ricky PRO, 9 jaar geleden

Hoe hoger de km stand wanneer de riem moet worden vervangen hoe aantrekkelijker het wordt voor de consument en er zal ook wel constructief naar gekeken zijn (want sommige moeten inderdaad eerder), maar inderdaad zou ik hem laten vervangen als ik jou was na 6 jaar en ook de waterpomp.

Gustavo, 9 jaar geleden

Hartelijk dank voor de adviezen. Ik ben wel verrast over de verschillende berichten. Met name over de km stand wanneer de riem vervangen moet worden. Ricky heeft het over de waterpomp vervangen. Duidt een lekkage/verlies van de koelvloeistof op een defecte waterpomp? Tot slot nog de vraag als de riem en de pomp vervangen moet worden wat zijn dan ongeveer de kosten?
Hartelijk alvast voor de reacties.

sjaak10918 PRO, 9 jaar geleden

lekkage van de koelvloeistof kan op heel veel dingen duiden, waaronder een lekkende waterpomp.

Waar het om gaat is dat (al weet ik dat niet zeker) de waterpomp ook wordt aangedreven door de distributie riem. Als je waterpomp kapot gaat, loopt dan ook je distributie kapot en dus je motor. En kun je veiligheidshalve, als de motor toch al aan die kant open is gemaakt, de waterpomp beter mee vervangen om problemen te voorkomen.

ricky PRO, 9 jaar geleden

Klopt,dus ik zou de waterpomp preventief mee vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.