Volkswagen Transporter 1988: wijzer temperatuur doet niks meer

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KY, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 57

Hallo,

Sinds gister blijft de wijzer van de temperatuurmeter helemaal naar links staan, hij doet niks meer. Waar kan ik het probleem zoeken?
Bij een sensor misschien en waar zit deze? Ik heb helaas geen boek en ik kan het op internet niet vinden.

Groet, Sandra

FayTess

Geplaatst door FayTess , lid sinds 2 jaar geleden

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door FayTess, 1 jaar geleden

Ondertussen een boek gevonden en het probleem opgelost.
De sensor op het motorblok stuurt de wijzer aan. Rood/geel draadje. De sensor kost 5 euro bij de automaterialenzaak. Het is degene waar een pinnetje uitsteekt met een plat schoteltje erop, daar schuif je het schuifje van je bedrading overheen. Ik had een bout met dezelfde schroefdraad die ik er even in heb gedraaid zodat er niet teveel koelvloeistof uit kwam. Na het plaatsen van de nieuwe sensor het koelsysteem bijgevuld en ontlucht: bus aan de voorkant iets opgekrikt, bus laten lopen met 2500 toeren (stokje tussen de distributiekap en de gashevel steken), bovenste grill eraf geschroefd en de ontluchtingsbout links van de radiateur een paar slagen losgedraaid totdat er ruim vloeistof uitliep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.