Volkswagen UP: Wil soms niet in achteruit versnelling

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CHY, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 44

Onze Up! wil af en toe niet in de achteruit versnelling. De pook wil niet verder. De andere versnellingen zijn op dat moment wel in te schakelen.
Iemand die hiermee bekend is? Is er iets af te stellen?

dutch123

Geplaatst door dutch123 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen UP? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

voyager (0), 6 jaar geleden

Denk dat het af te stellen is. Onder de motorkap zou er een stang moeten zijn vanaf de pook. Deze is af te stellen.
Maar is deze niet in de garantie toevallig?

kaleido 1 (1400) PRO, 6 jaar geleden

Is een kwaal van deze versnellingsbakken is bij mijn weten weinig aan te doen.

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Sowieso klinken deze bakken van nieuw af aan al alsof er een lager stuk is en kraakgeluiden in zijn achteruit zijn ook normaal bij een up (als je nog rolt en hem in zijn achteruit zet) maar als de pook er helemaal niet in gaat dan ligt het probleem meestal aan idd of de afstelling (kabels ipv een stang maar komt op hetzelfde neer als bij een stang) of er is een probleem met de schakeltoren in de bak. Dit gaat nog wel eens stuk. Dit is het deel waar de schakelkabels aan vast zitten en kan je zo demonteren zonder de bak te verwijderen. Wat ook kan is een niet goed vrijkomende koppeling maar dan zou je het op dat moment ook moeten hebben in zijn 1 of 2e versnelling of iig in zijn vooruit versnellingen.

dutch123 (0), 6 jaar geleden

Auto is de dealer geweest voor een beurt. Gelijk maar even gevraagd:
Dit is een eigenschap van deze bak. De tanden zijn recht ipv schuin. Niets aan te doen dus.
Een keer in een andere versnelling zetten en de koppeling evan laten opkomen en opnieuw proberen hem in de achteruit te zetten is het advies.

dutch123 (0), 6 jaar geleden

Problem solved

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen UP of stel zelf een nieuwe vraag.