Volkswagen UP: Klik geluid rechterkant achter het dashboardkastje

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CHY, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 44

Hoi allemaal.
Mijn buurvrouw heeft zins een maand een vw up aangeschaft. Na ongeveer twee weken ermee te hebben gereden ontstond er een klik geluid aan de rechter zijde van de auto. Het geluid lijkt onder het dashboard vandaan te komen. Ze is ermee terug gegaan naar de garage maar daar kunnen ze niets vinden. Ze hebben daar ook de homokineet en de stabilisatorstang gecontroleerd maar daar was niets mis mee. Heeft iemand er ervaring mee, heb het dashboardkastje los gemaakt aan de rechterkant en toen weer een rondje gereden toen leek het wel minder te zijn. Graag hoor ik of er mensen zijn met hetzelfde probleem.

Gr Alex.

atermaten1

Geplaatst door atermaten1 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen UP? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

kaleido 1 (1555) PRO, 6 jaar geleden

Zit toch garantie op zo een jonge auto , lijkt me , tenzij particulier gekocht ?
Stelmotor van de kleppenkast zou het probleem kunnen veroorzaken , of hoor je het alleen als je rijd ?

atermaten1 (0), 6 jaar geleden

Er zit inderdaad garantie op maar ze kunnen het niet vinden. Het gekke is dat het geluid alleen hoorbaar is als de auto over een klinkerweg rijd. Vandaar dat ik meteen dacht aan de stabilisator stang, maar hier zit geen speling op.

kaleido 1 (1555) PRO, 6 jaar geleden

Er zit natuurlijk meer onder een auto , er ligt toevallig niet iets in de paravan , het zal niet de eerste monteur zijn die een stuk gereedschap achterlaat in de auto.
Desnoods met 2 personen rijden en luisteren voelen of je het kunt lokaliseren als het in de auto zit.
Misschien een bout los van bv. het subframe , dit dient dan op de brug gecontroleerd te worden .

mildred mildred-1 (0), 6 jaar geleden

Goedendag

Ik las het probleem ik dacht ik ga gelijk ff reageren. Ik heb ook een up de oplossing voor het probleem is. Om de hitteschild te vervangen mocht deze los zitten. Deze geeft dan geluid in de dasboard als er een paar schroeven los zitten. Een hitteschild kost ongeveer 50 euro. Die van mij is ook laatst vervangen door hetzelfde probleem.

atermaten1 (0), 6 jaar geleden

Iedereen alvast bedankt voor het meedenken. Ze kunnen het bij de garage nog steeds niet vinden, ik zal het weekend meteen even gaan kijken naar het hitteschild.

Gr Alex

Audidriver73 (0) PRO, 6 jaar geleden

Hitteschild van een UP heb ik ook al eens vervangen, blijkbaar komt dit wel eens voor.

atermaten1 (0), 6 jaar geleden

Hoi allemaal.
Even een update, hitteschild was inderdaad op één plaats los. Dus heb het hitteschild weer vast gezet, maar helaas het geluid is er nog steeds. Maar toch enorm bedankt voor het meedenken.

Gr Alex

Hans4040 (300) PRO, 6 jaar geleden

Misschien is het een stelmotortje van de verwarming die doordraaid..?

atermaten1 (0), 6 jaar geleden

Beste Hans.
Het geluid is alleen hoorbaar als je op een klinkerweg rijd. Dus ik denk dat het geen stel motor is.

Hans4040 (300) PRO, 6 jaar geleden

Oke....dat wordt verder zoeken dan.

atermaten1 (0), 6 jaar geleden

Dat vrees ik ook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen UP of stel zelf een nieuwe vraag.