Volkswagen UP: water lekkage, stroomt aan de rechterkant binnen onder schutbord

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1

water lekkage, stroomt aan de rechterkant binnen onder schutbord

alle 2 de vloermatten zijn nat ,
eerste constateerde ik na aanleiding van de wasstraat uitrijden met de bocht naar links, goot rechts onder de dashbord een halve emmer water naar binnen.
Nu het enkele weken verder, na 4 dagen de auto niet gereden te hebben zijn de vloermatten nat, en bevroren !!
ra ra , wat kan het probleem zijn .

adje117

Geplaatst door adje117 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen UP? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

voyager (0), 7 jaar geleden

Verstopt waterafvoer onder de paravan(voorruit). Afvoer schoonmaken.

johannes dongstra-1 (0), 6 jaar geleden

Late reactie mijnerzijds omdat ik met een gevalletje kortsluiting na waterschade zat met een Seat Mii. Bladrestanten hadden zich opgehoopt in de waterkast (opvangruimte voor het water wat via de paravan (deksel) binnenkomt) en zo de afvoeren naar de wielkasten verstopt. Enige uitweg was naar het interieur van de auto. Hierdoor is behoorlijke schade ontstaan. Gelukkig dekte de verzekering alles maar men is gewaarschuwd. Ook de waterkast laten schoonmaken bij elke onderhoudsbeurt. Zelf kun je met een dunne lange stok ook wel de betreffende gaten doorprikken.Voor het betere werk de paravan, de plastic deksel, zelf loshalen en alle bladresten verwijderen. Die kunnen daar onderkomen door een ontwerpfout bij deze auto's Mii, Citigo en Up.

jack gravemaker-1 (0), 5 jaar geleden

Beste Johannes. De waterkast, waar zit ie? Graag een duidelijke foto of moet ik paravan deksel losmaken om het op te lossen, want mij hele auto zit ook onder het water.. Bestuurder van onder bij de pedalen en de rest en achter de bestuurders kant.. ook vol met water... . Gr. Jack

johannes dongstra-1 (0), 5 jaar geleden

Dag Jack, ik ben bang dat de beste manier om bij de waterkast te komen (die onder de paravandeksel ligt) het losmaken van de paravandeksel is. Ook al heb je dan de gaatjes doorgeprikt in de wielkasten, de gevolgen van het probleem zijn nog niet opgelost. Alle vloerbekleding loshalen en de auto + bekleding drogen om al het water er uit te krijgen. Ook electronische schade?
Groet, Johannes

jack gravemaker-1 (0), 5 jaar geleden

Bedankt Johannes voor je antwoord. Nee geen elektronische schade. Gelukkig. Daarvoor bij de pedalen het water met een doekje opgezogen en hard op de vloer gedrukt het doekje. … Ik hoorde later wel het water weg lopen toen ik buiten de auto stond. Keek onder wagen bij de deur van de bestuurder en zag 'n heleboel water weglopen. Het kwam los… het water.. Maar hoe krijg ik de vloerbekleding los? Ik ga morgen wel even langs de garage, want dit wordt teveel werk… In ieder geval bedankt. De auto Seat Mii Sport van drie jaar oud en nooit voor een service beurt geweest in de drie jaar, terwijl ze zeiden 4 jaar garantie. Dus… niet om service beurten geweest. Weg is de garantie… Zegt de dealer Melse in Vlissingen, Kan er niet bij…. De auto is van nov. 2015, maar ja.. we zien wel. Gr. Jack

jan T (10) PRO, 5 jaar geleden

dat is normaal wil je garantie houden moet je wel het fabrieks onderhoud aan houden doe je dat niet dan is dat je eigen schuld en kun je niet achteraf met dit soost klachten bij de garage komen.
tevens is bij onderhoud ook en reinigen van de afvoer tegen extra betaling inbegrepen want dit is bij een 30000km beurt een controle punt.

groetjes jan.

jack gravemaker-1 (0), 5 jaar geleden

Beste Jan, ik heb het vandaag gevonden waar het zit en schoongemaakt, maar mijn nieuwe auto, 'n Seat Mii Sport Mangoo van drie jaar oud, staat maar 2.600 km op de teller, want ik rij er niet zo vaak mee met mijn auto. Meestal lopen of fietsen, maar ja... Seat heeft een foutje gemaakt, want vlakbij de afvoer gaan twee kabels overheen en die houden het vele vuil / drap tegen en een paar maanden verder, zit het helemaal vol. Moet niet kunnen. We weten nu waar de rotzooi zit..... Gr. Jack

jan T (10) PRO, 5 jaar geleden

ook al rij je weinig dan moet de wagen toch elk jaar terug voor een beurt hoor het is 15000 km of een jaar.
maar het klopt wat je zegt door die draden hoopt het op.

groetjes jan.

St. Edwin (0), 4 jaar geleden

Hartelijke dank aan allen hierboven, dankzij jullie ben ik achter mijn plotselinge lekkageprobleem gekomen,.
En ik weet nu wat een paravan is.
Toen ik mijn motorkap opende, liep er ineens ruim een liter water weg. Kabel over het afvoergat werd omhoog getrokken!
Ik heb een handvol aan modder met bladresten van het afvoergat kunnen verwijderen. Nu nog de boel binnenin droog krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen UP of stel zelf een nieuwe vraag.