Volkswagen Transporter : witte rook tijdens starten

Hallo iedereen ,ik heb van het weekend een transporter tdi 2.5 bouwjaar 96 gekocht. Tijdens het kopen hebben we een stukje mee gereden en was alles normaal. Vandaag in de ochtend gestart kwam er veel witte rook uit. Nadat hij beetje warm (2 minuten)was geworden kwam er geen witte rook uit maar wel als ik gas geef. Heb er toen een stukje mee gereden en toen was de witte rook weg. Dus de witte rook is alleen tijdens het starten. De motor start gelijk en loopt ook gewoon normaal dus geen rare tikken ofzo. Weet iemand misschien waar het aan zou kunnen liggen , ik dacht gelijk aan koppaking maar heb zelf niet zoveel verstand van.

patron

Geplaatst door patron , lid sinds 16 jaar geleden

11 Reacties

lynx270, 16 jaar geleden

komt veel voor , als de motor goed loopt, is dit meestal condensatie vloeistof die tijdens het stilstaat ontstaat in de uitlaat .bij het starten zie je dit als witte rook.
meestal weg na 3 tot 5 minuten.
gr wim

leongti, 16 jaar geleden

het zou natuurlijk condens kunnen zijn, ik heb bij mijn auto ook altijd een soort witachtige/doorzichtige rook maar ik weet niet wat je onder wit verstaat? Als je koppakking lek is, is het wel aardig duidelijk te zien naar mijn idee. En dan zie je ook witte rook als de motor warm is. Ik zou me dus niet zo veel zorgen maken.

helaas net te laat

jan T PRO, 16 jaar geleden

witte rook komt door vocht ; als alles gewoon goed draaid en rijdt moet je er van uit gaan dat er gewoon vocht in je uitlaat zit dus als je koelvloeistofpeil goed is en je oliepeil goed is zou ik me er maar niet teveel zorgen om maken gewoon mee rijden en af en toe controleren ; wie weet misschien heeft hij wel een poos stil gestaan of korte stukjes gereden.
groetjes jan.

patron, 16 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties ik zal de koelvloeistof controleren en kijken of het wat gaat zakken. Het is echt alleen maar in het begin dat er wit rook komt dus niet doorzichtig echt puur wit maar na een tijdje gaat het weg.

patron, 16 jaar geleden

Kan het ook liggen aan het achterste uitlaatstuk deze is aan de buitenkant aan het roesten en er zijn een paar stukken uit mar binnekant is nog goed volgens mij.

jan T PRO, 16 jaar geleden

deze is niet de oorzaak hoor.
groetjes jan.

patron, 16 jaar geleden

Waar kan het dan aan liggen ,het is alleen in het begin dat er veel witte rook uitkomt en het stinkt ook erg.

jan T PRO, 16 jaar geleden

dat is zo niet tezeggen ; bij verbranding komt vocht vrij in koude toestand krijg je dan witte rook maar die lucht zou ik niet zo kunnen verklaren of het moet een kombinatie met je katalysator zijn die dan ook niet op temperatuur is.
groetjes jan.

michaelluijendijk, 16 jaar geleden

kijk maar eens of dat hij wel op alle cinders gloeit.dat geeft ook witte rook.

groet
michael

patron, 16 jaar geleden

Moet ik hem laten uitlezen om dat te controleren.?

jan T PRO, 16 jaar geleden

nee dat kun je niet uitlezen je moet gewoon de stekkers van de gloeibougies halen en met een led spannigszoeker de verbinding maken tussen de plus pool van de accu en de gloeibougie ; brandt de led dan is die bougie goed en zo controleer je ze alle vijf.
groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.