Volkswagen Golf VI: Witte wolk(rook) bij uitlaat, ook wanneer warm!!

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Beste techneuten,


Zit al een tijd met mijn gedachten bij het gedrag van onze Golf 6 1.4 uit 2011 TSI 122PK.

We hebben gemerkt, of mijn vrouw heeft gemerkt. Dat de auto vaak witte rook uitstoot (doorzichtig, geen dikke witte rook) wanneer je stil staat. En auto is warm en je staat voor een verkeerslicht. Wanneer je in de zijspiegels kijkt zie de witte rook.

Nu hebben we ook gemerkt, of ik heb gemerkt dat er een soort kleine tikkende geluid is. Lijkt er op dat toen ze onder garantie de distributie ketting hebben vervangen niet goed hebben gedaan? Maar dit is vervangen voordat we de auto hadden gekocht van de persoon. Nu weet ik dus niet of dit allemaal te maken heeft met de witte wolk.

De auto is twee weken geleden hier in Duitsland goedgekeurd voor 2 jaar. De man vindt het meevallen. Hij wou zelfs onze auto overkopen van ons voor zijn zoon. Omdat hij netjes onderhouden is en alles prima in orde is.

Hij had alleen veel moeite met de CO2 meeting. Auto was erg warm. Maar moest toch wel meer dan 2.500/3.000 toeren geven om de CO2 waarde op orde zijn te hebben (hij vermoedt is de Lambdasonde)

Heeft dit alles te maken met elkaar. Kan iemand me vertellen waar ik eerst moet beginnen met kijken?

djbosanac

Geplaatst door djbosanac , lid sinds 10 jaar geleden

5 Reacties

djoeri PRO, 1 jaar geleden

Je gaat bijna denken aan een lekke koppakking, hierdoor slechte verbranding wat invloed heeft op CO. Als Lambdasonde niet ok is zal je dit kunnen zien met uitlezen v/d auto misschien.

djbosanac, 1 jaar geleden

Hoe kan ik zelf nog wat testjes doen? Want voordat ik naar een garage ga.

Want elke garage zal nu wel meteen wat geld willen voor dit. Kost al gauw €1000,- kan er ook iets zijn met de turbo de witte rook of dat weer niet

De man had de uitleesapparatuur er op aangesloten maar niks gevonden!

djoeri PRO, 1 jaar geleden

Je zou je koelvloeistof peil in de gaten kunnen houden en kijken of deze zakt zonder externe lekkages te zien, dan kan dit al een indicatie zijn voor koelvloeistof verbruik door de motor. Dat tikken zou ik wel in de gaten houden dat dit niet erger word. Ik denk dat je het toch bij een garage moet na laten kijken. Voor die witte rook zou je met behulp van een snuffelaar misschien kunnen kijken of er uitlaatgassen in je koelsysteem aanwezig is, dit is een speciaal stuk gereedschap die dmv speciale vloeistof de dampen opneemt uit je koelsysteem en als daar uitlaatgassen tussen zitten zal deze vloeistof van kleur veranderen.

Turbo is ook een mogelijkheid, ze zou de turboslangen eens los kunnen halen om te kijken of er niet teveel olie in zit, houd je oliepeil eens in de gaten.

Maar deze klacht vereist toch wat meer diagnose werk wat je toch in een garage zou moeten doen.

Beste antwoord, geplaatst door A. de Ruiter, 1 jaar geleden

Alles goed in de gaten houden. Maar ik denk dat er géén probleem is. Mijn TSI uit 2011 rookt ook altijd witte rook. Ook rijdt ik meer dan 50 kilometer. Bij kouder/ vochtiger weer is dit goed waarneembaar. Maar rijdt al 3 jaar zonder problemen rond.

djbosanac, 1 jaar geleden

Zal het in de gaten houden bedankt alle

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.