Volkswagen Tiguan : Zonnescherm panoramadak blokkeert

Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat

Hallo allemaal. Het zonnescherm van ons panoramadak is stuk. Er zat per ongeluk iets tussen bij het openen waardoor het rolsysteem geblokkeerd raakte. Nu wordt het veel te warm in de auto, vooral voor ons kleintje.
De dealer vraagt 4000€ om een nieuwe te plaatsen.
Nu is mijn vraag: kan ik niet gewoon een zelfklevende zonwerende folie tegen het glas kleven? Heeft iemand daar ervaring mee? Is er risico dat het glas breekt door de hitte als deze folie té verduisterend is? Alvast bedankt voor jullie hulp!

Geplaatst door

Sannepee (55)

al 2 maanden lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Folie is gewoon straffeloos te plakken
Maar wat is er precies defect ?
Heb zelf ook een tiguan van 2014 daar is op vakantie een grote dennenaald in gekomen.
Hemel er uit gehaald schoon gemaakt en klaar.

kaleido 1 5000
badge vip badge

2 maanden

Er zat zo'n klein zonneschermpje van het zijraam boven de kinderstoel als extra verduistering, dat mee weg gedraaid is in het dak toen we het panoramascherm wilden openen. Dat hebben we er direct terug uitgetrokken maar zo is het mechanisme blijkbaar beschadigd, want het ingebouwde zonnescherm is klem komen zitten. Paar keer geprobeerd open en dicht te doen en wat mee te trekken, maar heeft het alleen erger gemaakt...

Sannepee 55

2 maanden

Dan hemel er uit of in iedergeval los aan de zijkant en dan herstellen , je kunt geluk hebben.

kaleido 1 5000
badge vip badge

2 maanden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Tiguan of stel zelf een nieuwe vraag.