Volvo V40: 1.9D - 115pk - Motorlawaai [10/2001]

Bouwjaar: 2001

Hoi
ik heb zopas een een volvo gekocht met 97000km op de teller.
Nu valt het me op dat als ik naar hoger toerental ga (bij het optrekken) de motor een beetje lawaai maakt (het lijkt op het lawaai van een oude dieselmotor (kletteren), Dit komt enkel voor wanneer ik overschakel naar de volgende versnelling en de motor dus even terugvalt in toerental, op dat moment (terugvallen in toerental) is het geluid hoorbaar. Qua prestaties doet hij het zeker niet slecht, heeft kracht genoeg. Het is enkel het lawaai wat me een beetje zorgen baart. Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn ?

Alvast bedankt

RF

Geplaatst door RF (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik kan het geluid niet horen maar ik denk dat het een heel normaal geluid is. Ga eens langs bij je dealer en vraag de mening van je dealer. vraag of je met een andere auto met de zelfde motor mag rijden om verschil te horen.
Ik denk dat er niets aan de hand is.

RF (0), 18 jaar geleden

Veel kan er denk ik ook niet aan de hand zijn. Het lijkt op een wat schurend geluid.
heb de auto bij een 2de hands dealer gekocht, dus wel nog garantie op de motor. Is dus wel een optie om te horen bij een originele dealer of het normaal is of niet.
Zou het de uitlaat kunnen zijn die al aan vervanging toe is?want aan de motor zelf lijkt me niks te schelen.

alvast bedankt voor de snelle reactie

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik moet de eerste uitlaat nog vervangen op een v40 dus dat sluit ik uit. Laat maar eens bij een dealer het horen en die een mening geven. Tegenbetalling kun je altijd vragen of ze een soort van aankoopkeuring willen doen. Anders kun je altijd nog een aankoopkeuring doen bij de Anwb. Ben je helemaal zeker van je zaak en kun je probleempjes meteen laten oplossen.

RF (0), 18 jaar geleden

ok bedankt voor je snelle en goede reactie!! :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.