Volvo S80: 7 Dagen Rijden ,daarna Storing In Auto Dealer Weet Het Ook Niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 170 PK

WIE WEET ER RAAD auto rijdt zeer goed, elke 7 dagen komt er een storing die aangeeft remmen storing alle lampjes branden binnen en en auto rijdt niet goed start ook slecht, accupool eraf en alles is weer weg, gaat daarna weer 7 dagen goed, auto al diverse malen laten uitlezen stekker van abs vervangen ,maar het helpt niets volvo dealer weet het ook niet meer.

willemjohan

Geplaatst door willemjohan (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Ramon81 (0), 12 jaar geleden

ABS regeleenheid?

Kwam vaker voor in ieder geval!

Gr. Ramon.

auto wiba (0), 12 jaar geleden

ja en wat moet je dan doen ?

ben even de grens over gegaan en daar laten uitlezen en abs regeleenheid is aan revisie toe.

Ramon81 (0), 12 jaar geleden

Klopt, komt vaker voor.
Er is op internet ergens wat te vinden meen ik hoe je ze kan repareren. Ik dacht dat er ook mensen zijn die ze repareren, weet niet meer waar ik dat heb gelezen, moet je ff googlen. Nieuwe regeleenheid is duur!

Succes!

Ramon.

auto wiba (0), 12 jaar geleden

heb er 1 gehaald bij auto elferink in Enter ,koste me 100,- (gebruikt)

Willem12060 (0), 12 jaar geleden

Waarschijnlijk abs/stc computer laten repareren. Ik heb net de computer weer er op geschroefd nadat ik hem heb laten repareren vanwege vergelijkbare foutmeldingen. Hij geeft nu nog een foutmelding "storing remmen, service spoed". Ik hoop dat dit een kwestie is van resetten. Hij schakelt gelukkig wel weer, cruisecontrol werkt en dagteller werkt weer.

Groet,
Willem

auto wiba (0), 12 jaar geleden

De abs computer was al gerepareerd ,maar de s80 tot 2001 heeft geen bacup het hele systeem loopt over 1 cam lus het probleem zit vaak niet in de abs computer, maar in vele gevallen in de start schakelaar , daar zitten namelijk ook de 2 draden van de camlus aan als de sTart schakelaar niet goed meer werkt , stuurt hij 1 relais niet aan en je krijgt als eerste de storing van de remmen, let op volvo dealers weten ddit zelf niet eens ,IK HEB VOOR 29,- EEN NIEUWE START SCHAKELAAR GEMONTEERD, EN HET HELE PROBLEEM IS WEG !

Willem12060 (0), 12 jaar geleden

Klinkt misschien onbenullig, maar wat is een startschakelaar?

Vandaag trouwens mijn S80 T6 uit '99 met een Bosch kast geprobeerd te resetten. Hij kan alleen de ABS unit niet meer vinden en de melding blijft. Mijn monteur gaf aan dat de ABS unit misschien bij de dealer opnieuw geprogrammeerd moet worden. Misschien dat tijdens de reparatie van de ABS computer de software is verstoord? Denken jullie daar net zo over?

Gr.,
Willem

auto wiba (0), 12 jaar geleden

de startschakelaar zit achter het contactslot deze is ook in de camlus verbonden (witte en groene draad)

abs unit van 99 is niet opnieuw te programeren na 2001 wel
wij hebben dit ook gehad met een andere abs unit te monteren, deze werd ook niet gepakt ,en kon niet blijven zitten , we hebben toen de oude maar helemaal opnieuw laten doorsolderen .

een tip , misschien de auto enkele uren helemaal spanningsloos laten staan(plus en minpool eraf)
soms helpt dit, het systeem reset zich dan (succes)

Willem12060 (0), 12 jaar geleden

Vandaag de auto het grootste gedeelte van de dag spanningsloos laten staan. Helaas heeft het niet geholpen. Ik ga er trouwens van uit dat ik mijn eigen computer van revisiebedrijf heb teruggekregen. De storingen die ik eerder had zijn allemaal weg, wat ik nu heb is nieuw. Het lijkt me daarom onwaarschijnlijk dat het iets anders is dan de ABS computer, of de stekkers ervan. Die moet ik volgend weekend nog maar even goed bekijken.

Ik zal ook hier zoeken tussen de andere topics, wellicht vind ik nog wat en ik denk niet dat WillemJohan hier nog wat aan heeft. Eventueel start ik zelf een nieuw topic.

Groet en bedankt,
Willem

Willem12060 (0), 12 jaar geleden

Auto naar dealer gebracht. De interne fout die nog in de computer zat konden zij niet uitlezen/resetten. Zij hebben de contacten doorgemeten en die waren allemaal goed. ABS-computer vervolgens opnieuw opgestuurd naar reparateur. Kon niet verder gerepareerd worden dan die al was, was hun reactie. Oftewel, pech gehad. Vervolgens een nieuwe bij de dealer besteld, €1.000,- lichter, maar alle problemen zijn nu wel opgelost.

Gr.,
Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.