Volvo 850 2005: 850 TDI Aut, Start alleen met koude motor

Bouwjaar: 2005

Als motor gelopen heeft lukt het vrijwel niet om opnieuw te starten. Wanneer temperatuursensor op de motor losgekoppeld wordt, start de auto meteen. Koude motor, met voorgloeien start prima.
Garage heeft onlangs luchtmassameter vervangen. Naar aanleiding van de klachten is de brandstofpomp afgesteld, de temperatuursensor is vervangen, en de injectoren zijn nagekeken.
Garage komt er niet uit. Graag advies.

W11882

Geplaatst door W11882 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit lijkt erg op de problemen van VW dat komt door de startmotor dan is met warme motor het starttoerental te laag.

Hans

Bird (0) PRO, 19 jaar geleden

Welk boujaar? Gaat de startmotor niet rond of slaat de motor niet aan ?
Zit hier mischien een Euro-Alarm op? Deze geven ook wel problemen bij warme start, hier moet dan een relais (50 A) tussen zodat de +50 van de startmotor niet door het alarm kastje gaat.

W11882 (0), 19 jaar geleden

Bouwjaar '96. 360.000 km Startmotor draait snel rond. Het lijkt wel of de motor nauwelijks brandstof krijgt als hij warm is. Soms klinkt het of één cilinder nog wel ontbranding heeft. Soms lukt het na heel veel pogingen om toch te starten. De auto rijdt vervolgens goed, hoewel hij vreemd doet als je harder dan 110 hebt gereden, vervolgens even geen gas geeft, en daar weer meer snelheid probeert te maken.
De auto gaat dan trillen. Als je de snelheid verder laat afnemen, en dan weer gas geeft, trilt hij niet meer.
De garage meet verschil in compressie tussen de cilinders, en denkt dat motor totaal versleten is. Ik kan dat moeilijk rijmen met de redelijke koude start.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.