Volvo 850: Auto radio code ????

Bouwjaar: 1995

Hallo,

Mijn buurman is in het bezit van een vovo 850 estate 1995, met daarin een philips auto radio. Hij heeft zijn accu vervangen en nu werkt zijn beveiligde/gecodeerde radio niet meer. Code onbekend.
Hij is niet de eerste eigenaar en we hebben er geen idee van waar de auto vandaan komt, We wonen op Curacao en daar wordt van overal geimporteerd. Weet iemand misschien een oplossing/truuk/kunstje/of wat dan maar ook om het ding weer aan de praat te krijgen. De lokale dealer weet van niets, en wil wel een nieuwe radio verkopen. Dat snap ik ook wel maar misschien.......
Alvast bedankt voor het meedenken.
Rene

Mussotje

Geplaatst door Mussotje (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo nogmaals mannen,

Is er niemand die weet hoe je deze radio weer aan de praat zou kunnen krijgen ??? Laat me nou asjeblieft niet op mijn plaat gaan tegenover mijn buurman !!
Rene

Elmo (0), 19 jaar geleden

Dag Rene,

Lekker warm daar?
Een philipsradio hacken is een topic voor andere fora. Wellicht kun je het als laatste poging op de diverse hackerssites proberen. Daar zitten types met allerlei specialisaties. Van telefoon tot paytv. Zelf heb ik de ervaring dat ze in voorkomende gevallen best bereid zijn om een code of een hack door te geven.
En heb je philips zelf al geprobeerd?? Die zijn ook aangesloten op het internet.
groet Elmo

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt voor de reactie Elmo, ik was al bang dat dit een beetje als een beetje crimineel iets zou worden uitgelegt, maar we zijn maar gewone autobezitters met een radio die het niet meer doet.
Philips vraagt om aankoopbewijzen en die zijn er dus niet. We zoeken gewoon maar verder, en inderdaad het is hier lekker warm. 32 graden en een verkoelende wind. Ik heb er trouwens geen idee van hoe en waar de soort sites zitten waar jij op doelt.
Groeten
Rene

richard9681 (0), 19 jaar geleden

Vaak wordt bij radio's gebruik gemaakt van een NOV rammetje, een soort statisch geheugen dat zijn geheugen ook zonder stroom vast kan houden.
Je kan ff op zoek gaan naar een IC met 8 pootjes en deze vervangen door een nieuwe, dan is de code weer 0000.
Bij twijfel even het typenummer intypen in google, dan weet je zeker dat het om een geheugen ic'tje gaat.
Moet je wel de mazzel hebben dat het typenummer niet is weggeschuurd en het geen SMD versie is want dan wordt het wel erg lastig. Niet verder vertellen he!!

Elmo (0), 19 jaar geleden

Dag René,

Als laatste zou ik je als crimineel willen bestempelen. Zelf heb ik de ervaring dat de beveiligingsmethoden van de diverse fabrikanten zich vaak tegen de niets vermoedende legale gebruiker richten. Dat geldt voor software maar zeker ook voor radio's die zogenaamd antidiefstal beveiligd zijn. Meestal kan de dief er goed mee uit de voeten omdat die wel de cracks en hacks weet te vinden. Ga als laatste poging Google eens bevragen onder het sleutelwoord Hack (naam van de radio) code etc. gebruik je fantasie meestal komt er wel een site naarboven die je dan weer verder kan helpen. Er zwerven rare mensen op rond maar ze kunnen je wel helpen.

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

ok, bedankt en ik ga verder zoeken om het kreng weer aan de praat te krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.