248 bezoekers online

Volvo V70 1998: ABS slaat ongewenst in.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D5252T., Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 103

Bijzonder probleem met deze Volvo. Na het vervangen van de rechter aandrijfas treedt bij afremmen onverwachts de ABS in werking. Lampje ging niet branden en ook geen foutcodes. Sensoren zijn in eerste instantie getest met een multimeter en gaven alle 4 signaal af.
Probleem zou toch iets met de vernieuwing van de aandrijfas te maken moeten hebben, maar konden niets afwijkends vinden. Het aantal tanden was gelijk, de as ging ook ver genoeg in de naaf en de sensor was niet losgeweest dus afstand van de sensor tov de as zou niet verandert moeten zijn.

We hebben toen de signalen linksvoor en rechtsvoor met de scoop gemeten en daar was een klein verschil in te zien, zie afbeelding 1 en 2.

Toen wisten we dat er iets mis was met het ABS signaal aan de rechterkant. De as of toch de sensor.

Eerst hebben we de sensor van de linkerkant op de rechterkant gemonteerd. Het scoopsignaal was goed. Voor de zekerheid de rechtersensor nog eens getest op die rechterkant en wederom het signaal met ruis, afbeelding1. Toen voor de zekerheid de verdachte sensor van de rechterkant nog op de linkerkant gemonteerd in de verwachting daar ook weer een slecht signaal te meten.
Maar...tot onze verrassing was het signaal nu goed???

Een lange proefrit gemaakt en het ongewenst ingrijpen van de ABS bleef nu uit, dus probleem opgelost.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman PRO , lid sinds 19 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.