Volvo V40 2013: Achterdeuren gaan niet meer open.

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4162T, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 84

Sinds een aantal dagen willen beide achterdeuren van mijn Volvo V40 uit 2013 niet meer open. Ik heb geprobeerd de deurpaneel te verwijderen om te kijken of de kabel nog wel op zijn plek zat. Dit is dus het geval. Heb ook aan de kabel getrokken om te kijken of het aan de deurklink ligt en dit is dus ook niet het geval.

Wanneer ik de deuren op slot doe hoor je het slot in beide deuren 'klikken' zoals voorheen. Heeft iemand dit probleem eerder gehoord en wat was hier het probleem/oplossing?

Cjong

Geplaatst door Cjong , lid sinds 2 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Toevallig niet het kinderslot geactiveerd ?

    Nee, dat ook niet. De deur gaat van zowel binnen als buiten niet meer open. - Cjong, 2 jaar geleden

lange-frans, 2 jaar geleden

gaat knopje van slot wel ver genoeg omhoog ? zou beginnen slot schoon blazen en alle delen goed smeren met bv wd40.

garagebosscha PRO, 2 jaar geleden

Hallo het slot is van binnen stuk. een nieuw is een verbeterde versie. Bekleding kan los dmv raam op laagste stand, bekleding los trekken vanaf achterkant van de auto af gezien. schuin wegtrekken een met een luchtzaagje het metaalplaatje doorhalen wat zich boven in bij de B-stijl bevind ( er zit normaal bij geopende portier een dopje op en een trox boutje in ) hier kun je niet bij dus doorhalen. Binnen plaat deels weg nemen div boutjes en ruit loskoppelen zo veel mogelijk naar wegbuigen en met bandenlepel etc slot forceren te werken. bij geopende portier de rest uitbouwen. veel plezier Ugh

oldtimer48, 4 maanden geleden

Ik heb hetzelfde probleem links achter. Mijn auto is van productie eind 2014/begin 2015. Kennelijk heeft Volvo begrepen dat het heel lastig is om dat torx-boutje bij de B-stijl te bereiken, want bij mijn auto zitten die boutjes er helemaal niet in. De binnenbekleding heeft op die plaats geen gat, dus ik kan de bekleding na verwijdering van de twee boutjes onder de handgreep en het hoekje bij de ruit aan de achterkant er gewoon naar boven uitlichten.
Het probleem met het slot is daarmee nog niet opgelost. Ik werk hier verder aan.

Maar wat ik veel ernstiger vind, is dat de achterpassagiers in geval van nood bij het niet kunnen gebruiken van de rechterachterdeur de auto niet meer uit kunnen. Het linkerachterportier is zowel van binnenuit als van buitenuit absoluut niet te openen.
Ik vind dit een ernstig veiligheidsaspect, vooral omdat dit probleem plotseling optrad zonder hapering vooraf. Het kan dus ook zo maar bij het andere portier gebeuren. Ik zal dan ook geen achterpassagiers meenemen zolang dit niet verholpen is.

Omdat ik op internet zie dat dit een zeer veel voorkomend probleem is, had ik van Volvo - dat zegt veiligheid boven alles te stellen - iets anders verwacht. Dit lijkt mij een issue voor een recall.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.