Volvo V40 2013: Cruise control toets lager werkt niet goed

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4162T, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 84

De cruise control (/ snelheidslimiet) bediening 'omlaag' werkt niet goed. In ongeveer 50% van de ritten functioneert de 'omlaag' toets niet zoals bedoeld. De 'omhoog' toets maakt sprongen van 5 km/u maar de 'omlaag' toets niet (onvoorspelbaar gedrag, soms juist snelheid op ipv neer). Andere ritten werkt het weer prima. Iemand een idee waar dit aan kan liggen? De toets zelf is al schoongespoten en gereinigd.

jpsoree

Geplaatst door jpsoree , lid sinds 11 maanden geleden

2 Reacties

David Schutte (1), 11 maanden geleden

Heb het zelf ook wel is gehad. Zelf heb ik em er uit gehaald en helemaal los gemaakt en ook de printplaat van binnen schoon gemaakt. Bij mij de die het wel weer. En even kijken of de zoldeer puntjes op de print plaatje niet zwart van kleur zijn anders even nieuwe tin er op doen.

Beste antwoord, geplaatst door jpsoree, 3 maanden geleden

Inmiddels werkt de cruise control (/ snelheidslimiet) bediening weer 100%. De oplossing bleek het vervangen van de accu. Dat loste meerdere problemen tegelijk op. Sowieso het bijna niet meer kunnen starten, plus de steeds opnieuw moeten instellen van de klok. Ook werkt het start/stop-systeem nu. En de cruise control dus ook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.