Volvo V70: Achtervering

Bouwjaar: 1997

Mijn V70 was verlaagd toen ik hem kocht. Dit beviel niet, dus heb ik de vering vervangen door gebruikte originele voorpoten en achterveren.
Dit rijdt een stuk comfortabeler. Na montage van de achterveren hoorde ik vooral tijdens het uitveren als je een drempel afreed met ongeveer 50 km/uur een wat krakend geluid. Na enige tijd ging dit weg (de veer moest zich zetten). Hierna de bevestiging wat strakker gedraaid. Het resultaat was dat het geluid verdween.
Na 100 km en een 20 tal drempels om grotere doorgaande wegen (weer 50 km/uur) begonnen de veren aan beide kanten weer licht te kraken. Hoe ga ik hier mee om?

Gr Dick

Dick2192

Geplaatst door Dick2192 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zijn de veren achter wel goed gemonteerd als ze een klein beetje te dicht bij de as komen krijg je ook dat kraak geluid.
Deze week nog opgelost bij een c70 (zelfde achteras) onder het rijden leek het of er iets onder de auto lag te rammelen.

5 cilinder (0), 18 jaar geleden

Ik had ongeveer hetzelfde geluid. Dit werd veroorzaakt door het aanslagrubber midden in de veer. Dit rubber piepte tegen de veer, heb deze ingevet en het gekraak/piep was weg! Succes ermee!

Dick2192 (0), 18 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Het bleek dat de veer aan de onderkant niet helemaal goed gecentreerd was. Bij inveren raakte de veer heel lichtjes de schotel. Moer aan de onderkant losdraaien en de veer met wat overtuiging naar je toetrekken en het vervelende gekraak is weg en weggebleven. Bedankt voor de tips

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.