Volvo V40: Afstandsbediening deurvergrendeling werkt slecht

Bouwjaar: 1998

De afstandsbediening van de deurvergrendeling / alarm werkt slecht. Soms moet ik echt een keer of 5 proberen voor hij 'pakt'. Dit geldt voor zowel het Locken als het Unlocken. Er zijn al nieuwe batterijtjes ingegaan maar het probleem blijft.
Wat zou dit kunnen zijn?

Overigens, wanneer ik 'm met de afstandsbediening uiteindelijk toch op slot heb gekregen, en ik het Unlocken werkt vervolgens niet, kan ik 'm dan toch gewoon met de sleutel starten? Gaat het alarm dan niet af?

Buzzard

Geplaatst door Buzzard (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

cruiser1849 (0), 19 jaar geleden

Is dat op alle plaatsen zo?
Het komt namelijk voor dat je AB wordt gestoord door bv. zenders van de horeca (de obers hebben dan van die leuke zenddingetjes, die niet helemaal o.k. zijn) e.d.

Als het overal zo is, moet je overgaan op plan 2: probeer de extra zender. Als die hetzelfde probleem geeft en als de batterijen daarvan óók goed zijn, dan is er iets mis met de ontvanger in de auto. Misschien los, misschien vocht.
Doet de 2e zender het wel goed, dan moet je de eerste nog maar eens openschroeven om de contacten goed schoon te krabben; de batterijen schoon wrijven met een doek en vervolgens weer in elkaar zetten.

Buzzard (0), 19 jaar geleden

Ja, het is op alle plaatsen zo.
Het nadeel is, ik heb maar 1 zender. Toen ik de wagen kocht zat er helaas maar eentje bij. Ik heb deze al eens opengemaakt, maar kon er niets aan ontdekken. Heb wel een beetje schoongemaakt.
Nog wat vragen:
Waar zit de ontvanger precies in de auto?
Wat kost een nieuwe zender?
Wanneer ik er een (tweedehands) van iemand kan overnemen, kan deze dan afgesteld worden op mijn frequentie?

cruiser1849 (0), 19 jaar geleden

Meestal ergens achter de pedalen; maar het kan verschillen per type Volvo en per merk alarm.

Afhankelijk van het merk alarm kosten die dingen meestal rond de 65,-

Elke zender kan afgesteld worden op je frequentie.

Welk type alarm heb je? Volvo guard; Gemini of iets anders?
Het beste is om bij een inbouwstation (dat is dus bijna nooit de Volvodealer, behalve bij het Volvo Guard systeem) dit probleem te bespreken, waarna ze met een extra handzender de zaak eventjes testen. Dan weet je zeker of het aan je zender ligt en daarna kun je evt. besluiten of je een andere zender koopt.

Kijk nog wel even in je zender of de aandrukveertjes de batterijtjes goed vasthouden. Je zal niet de laatste zijn die een weigerende AB heeft door op den duur terugverende contacten. Desnoods even terugbuigen.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zo als je de handzenders beschrijft heb je orginele AB.
Laat de dealer ze opnieuw programeren misschien is het dan opgelost anders een nieuwe. 2de hands kan ook als het van het zelfde type is. Heeft je auto wel alarm? De meeste v40 hebben het niet als je een orgineel hebt dan kun je het zien aan de sensoren in de bovenhoek van de hemel

Buzzard (0), 19 jaar geleden

Ton,
Je hebt me flink geholpen: het waren inderdaad de veertjes van de batterij (gelukkig).
Hij doet 't weer!

Thanks.

cruiser1849 (0), 19 jaar geleden

Mooi man!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.