Volvo V40: Motortype (benzine)

Bouwjaar: 1998

Ik heb net een Volvo V40 aangeschaft, bouwjaar 98. Ik lees nu het boekje door en zie dat er verschillende motortypes zijn. Een van die types wijkt af in de specs, met name de onderhoudsvoorschriften. Het gaat om het type B4184SM. Wat is het verschil tussen deze motor en de overige benzineversies? Hoe weet ik welke motorversie ik heb? Heeft iemand ervaringen met dit motortype en zijn er zwakke punten?

Alvast bedankt.

Frans

Buzzard

Geplaatst door Buzzard (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

De b4184sm is de gdi van mitsubitsi.
De andere motoren zijn van volvo.
4=4 cilinder
16, 18 of 20 is de cilinder inhoud 18 is dus een 1800
de laatste 4 is voor 4 kleppen per cilinder.
Op de distributsiedeksel zie je een stikker met een barcode en daar staat ook de motortype op

Buzzard (0), 19 jaar geleden

Hoi XC90,

Bedankt voor je verhelderende uitleg! Dat is dus duidelijk, ik heb een benzinemotor, dus is het niet de B4184SM.
Wellicht heb jij ervaring met Volvo's V40: waar bestaat het verschil (grotendeels) tussen de Phase I en Phase II uit? Afgezien van de andere grille en koplampen). Zit er ook een andere motor en versnellingsbak in?

Frans


volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

B4184 sm is ook een benzine motor de B staat voor benzine.
Niet veel verschil er zijn wat update's aan de motor gebeurt en in soms heb je een Renault bak en soms van Volvo.
In jou geval is er sinds 1996 en 1999 weinig aan de motors en baken veranderd. Het is zeker dat je een Renualt bak hebt.

Buzzard (0), 19 jaar geleden

Hoi XC90,

Wederom bedankt. Ik ga je nog enkele dingetjes vragen, hoor. Ik heb de auto net, althans, ik ga 'm morgen halen dus ik wil er zoveel mogelijk over weten! Als je er genoeg van hebt zeg je 't maar..
Is de B4184SM een mindere motor dan de Volvo-motoren? Welke benzineversie is volgens jou de beste?
Dan: mijn auto heeft 88.000km gelopen. Welke reparaties kan ik verwachten rond deze stand? Waar moet ik allemaal op letten?
Laatste vraag (voor nu ;-): Bij de proefrit vond ik dat de bak vrij 'los' aanvoelde: dwz. bij optrekken ed. voelde ik er veel beweging in. Is dit altijd?

Bedankt,
Frans

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja de B4184 Sm motor is van mitsubitsi of te wel de zuinige GDI motor die ook in de carrisma ligt. Beide type motoren zijn goed alleen de GDI kan problemen hebben met koolvorming aan de kleppen.
Bij 88.000 zou ik niet kunnen zeggen wat je kunt verwachten.
Het is natuurlijk afhankelijk van de staat van onderhoud van de vorige eigenaar. Wat de bak betreft kan ik geen zining antwoord op geven. Als je het een en andere niet vertrouwd of je wil zekerheid denk dan eens aan een aankoopkeuring van de ANWB.

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Of liever de auto bij de Volvo dealer even laten nakijken. Kost je ca een uurtje arbeidsloon dus veel goedkoper dan de ANWB. In mijn ervaring zijn dit papieren geleerden. Ik heb de meest rare opmerkingen op rapporten gezien.

Buzzard (0), 19 jaar geleden

XC90 en Paul,

Bedankt voor jullie reacties en hulp. Ik ga de auto vandaag halen, heb ook al een afspraak bij de Volvodealer gemaakt om 'm deze week te laten nakijken. Gewoon voor mijn eigen gemoedsrust.
Top!

Frans

mike7866 (0), 19 jaar geleden

de GDI motor is niet de zuinigste.
gr een volvo monteur

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.