Volvo V40: "pokkend" geluid achterin

Bouwjaar: 1997

Hallo,
bij scherpe bochten en achteruitrijden door kuil oid, heb ik een "pokend" geluid dat achter wegkomt. Het lijkt bij de veren weg te komen, maar daar kan ik niets aan ontdekken. Kan dit een rubber of zo zijn??
En kan het makkelijk verholpen worden?

gsx750r

Geplaatst door gsx750r (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoogtswaarschijnlijk de veerschotels.
vervang deze door een een van een nieuwe type.
Fase 2 dus na 2001

Henk Jan4425 (0), 19 jaar geleden

ik heb dit zelde probleem, mijn 940 heeft een 80 l netto gastank achterin, waardoor hij standaard erg zwaar is, wanneer de achterveren 'intrekken' komen de hulpveren daar tussen, wat een geluid maakt van metaal dat wegspringt wanneer ze weer uitzetten. Het kunnen dus ook de hulpveren zijn als je die hebt, deze staan in onstpannen stand maar heel iets scheef en dat is moeilijk te zien. Hulpveren zijn de kleinere veren die in het midden van de achterveren zitten.

gsx750r (0), 19 jaar geleden

Ik heb in eerste instantie aan zowel de veerschotel als aan de vering niks kunnen ontdekken. De auto moet echter nog op de brug.
Kan het ook zijn dat de stabilisatorstang de oorzaak is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.