Volvo V40: Airbag/SRS storingslamp

Bouwjaar: 2000

Sinds enkele weken ben ik eigenaar van een V40. Als eerste natuurlijk overal op en onder gezeten. Na een paar dagen ging airbag storingslampje in dashboard aan. Omdat ik bang was dat ik zelf ergens iets verziekt had weer op onderzoek en inderdaad vond ik onder de bestuurdersstoel een losse connector. Natuurlijk ging het lampje niet uit. De vragen: Kan het zijn dat dit de oorzaak was maar dat er iets gereset moet worden? Is dat resetten zelf te doen? Waar zitten nog meer connecties en sensoren?

pisjkesh

Geplaatst door pisjkesh (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja dat kan de veroorzaker zijn. Je hebt misschien de stekker van de gordel losgemaakt zo als zoveel Volvo eigenaren doen om het lampje van gordel herrinering uit te maken. Het airbag systeem bij volvo zit zo in mekaar dat wanneer een stekker los is gemaakt en later weer vast het toch blijft branden. Volvo vind dat het systeem gecontroleerd moet worden waarom het is aan gegaan.
Resetten kan alleen door een dealer mocht hel lampje na einge tijd weer aan gaan kan er een storing in de bekabeling zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.