Volvo V70: Airco heeft keuren

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5Tdi

Heb problemen met de airco, ECC, van m'n Volvo V70. De eerste 15 a 20minten koelt ie goed, daarna stopt de airco ermee. Als ik de airco handmatig uitzet en een half uur uitlaat, doet ie het weer. Ook weer voor 15minuten.

Iemand een idee...

Dank voor de tips, hier nog even het het vervolg

Ben met de info bij een Volvo dealer geweest, zeiden meteen dat het de koppeling was, te repareren voor een som van €1.000,-;-(

Ben week later, ivm, APK bij een Kwikfit geweest, zij hebben de airco gecheckt en geconstateerd dat er 250gr koudevloeistof bij moest, hierdoor zou het probleem ook kunnen ontstaan.....
Nu maar wachten op mooi weer! En werkt de airco weer goed, dan toch nog eens langs bij de Volvo dealer. Als was alleen maar om de €40,- controle-kosten terug te halen.

FranckNij

Geplaatst door FranckNij (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

De meest voorkomende en ook in jou geval waarschijnlijk. De aircokoppeling op de pomp heeft een te grote speling. Deze speling mag maar 0.3 mm zijn.

rob9958 (0), 17 jaar geleden

Nog veel "voorkomender": te weinig koudemiddel in de installatie!

Ik zou snel even laten controleren want als de zaak vastloopt/droogloopt ben je de pineut (financieel dan...).

Rob.

Ruud10657 (0) PRO, 17 jaar geleden

Laat de lagedruk eens meten bij een airco specialist. Misschien te weinig koudemiddel.
Zoek ook eens op: "airco 3 tie-raps" bij Volvo. Dit om problemen met de te grote luchtspleet op te lossen (een oplossing van een airco-specialist, BT-Service in Heerlen).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.