Volvo V50 2010: Airco werkt niet

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4164T, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 81

Airco blaast warme lucht. Laten leegtrekken maar er zat nog 470gr in. Er moet 535gr in heb ik opgezocht. Dus geen lekken vermoed ik. Hoe kan ik de compressor uittesten of het drukventiel? Zijn er nog zaken die defect kunnen gaan?

Ook uitgelezen met Delphi en geen foutcodes.

Graag jullie reactie. Bedankt alvast.

Tote

Geplaatst door Tote , lid sinds 11 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Zit er nu weer koudemiddel in ?
Diegene die hem gevuld heeft wat zegt die er van ?
Draait de compressor wel?
Krijg je spanning op de pomp?
Doen alle standen van de kachelfan het ?
Heb je climate controle of mechanische airco ?
Zekeringen heel ?

    Nee is niet terug gevuld omdat die persoon dacht dat de compressor stuk was en voor zekerheid de drukventiel ook vervangen. En daarom niet terug gevuld. Maar ik ben van mening eerst zeker te zijn voor je ineens alles vervangt. Kachelfans werkt normaal Toen ik bedrading druksensor los koppelde begon de radiator/condensor fan wel te draaien(toeval?) Het is een automatische airco? Zekeringen nog niet gecheckt. - Tote, 1 week geleden

Highway PRO, 1 week geleden

spleet van de compressor koppeling?

    Dat begrijp ik niet - Tote, 1 week geleden

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Condensorfan die niet werkt.

    Condensorfan werkt. - Tote, 1 week geleden

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Er zit voor de koppeling van de compressor een meeneemplaat , als de ruimte tussen de magneet en deze plaat te groot is komt de compressor niet in en doet dan niets.

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Je kunt de compressor in principe niet testen als er geen koudemiddel in zit , hoe is hij tot de conclusie gekomen dat de compressor defect is , zal toch een testrapport zijn ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.