Volvo V70: alarm schakelt niet uit na op slot zetten van auto (remote)

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: T-5 (2.3L turbo)

het gaat om een volvo V70 T5 uit 1997
het probleem was al een klein beetje bekend dat de afstand bediening het slecht deed, deed de auto ook altijd op slot met de sleutel nu deed de afstand bediening het opeens wel die de auto op slot zette..
(maar van het slot/alarm afhalen vertikt ie)

nu is het zo dat ik het alarm er niet meer vanaf krijg al open ik slot met de sleutel af gaat hij in alarm (kan hem ook niet starten) heb ook de 2de remote erbij gehaald maar deze wil ook niet meer werken (beide hebben al nieuwe batterijen gekregen)

is er een manier om het alarm er af te krijgen met de sleutel?? ik kan nu namelijk helemaal niks doen (bij deuren openen, in de auto zitten bewegen motorkap openen bij alles gaat het alarm af)
of ben ik overgeleverd aan een volvo dealer ?

Nafraq

Geplaatst door Nafraq (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

manneke1 (0), 14 jaar geleden

hallo robin,
ik neem aan dat het een orginele alarm is.
ik heb het zelf ook een keertje gehad bij een auto van een klant van mij.
ik heb toen heel simpel de accu losgekoppeld, en na een paar minuten weer aangekoppeld.
de auto kon gewoon weer gestart worden.
ik kan je niet garanderen dat dit ook bij jou werkt, maar je kunt het op zn minst effe proberen.
bij mij ging het welliswaar niet om een volvo, maar je weet maar nooit.

gr paul

rensk001 (0) PRO, 14 jaar geleden

Auto op slot zetten met ab. Een paar minuten wachten. Deur openmaken met de sleutel en binnen 10 seconden starten .

Nafraq (0), 14 jaar geleden

@ manneke: hmm ik kan het proberen maar ben bang dat het alarm alsnog afgaat staat tenminste in de handleiding.. (ga het vanmiddag proberen dus je hoort het vanavond hoe het gaat)
@ rensk: dat is nou juist het probleem de ab werkt niet meer en zodra ik de deur opendoe gaat het alarm af en schakelt die zijn blokkering in (dus starten werkt niet)

EDIT: zojuist wou ik me voorbereiden op het loskoppelen van de accu... ik draaide de auto van het slot af opende de deur (dan gaat het alarm af) om de motorkap te openen en .... niets! het alarm is dus weer uitgeschakeld maar rara hoe :S... ik weet niet wat er precies is gebeurd maar weet wel dat ik binnenkort maar even naar de volvo dealer moet om er naar te laten kijken tot dide tijd maar even geen gebruik maken van de afstandbediening/ remote. dus tot die tijd is dit probleem (tijdelijk) opgelost ik zal nog wel een post doen wanneer ik bij de volvo dealer ben geweest voor het probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.