Volvo V70: defecte computer?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Ik krijg met regelmaat storingsmeldingen in de dispaly als "Anti skid service vereist", " stroring in remsysteem" of " laadservice vereist". Deze meldingen kunnen spontaan weer verdwijnen. Vaak is nahet krijgen van deze stroingsmedlingen de auto na uitzetten moeilijk aan te krijgen. Het loskoppelen en weer plaatsen van de accupolen is dan vaak toereikend. Bij de VOLVO dealer hebben ze de computer uitgelezen en ze geven aan dat (waarschijnlijk) de motorcomputer defect is. Kosten van reparatie zijn 1100,-. Er is mij verteld dat het plaatsen van een tweedehandse computer niet werkt omdat er specifieke software in geladen moet worden.

Kent iemand de omschreven problemen en duidt dat inderdaad op een defect van de computer? Is het juist dat een tweedehands motorcomputer niet tot de mogelijkheden behoort?

toolsonline.nu

Geplaatst door toolsonline.nu (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Probleem zou wat duidelijker worden als je de beschikking had over de foutcodes (inclusief nummer) uit de diverse systemen.

2e hands computers kunnen een probleem zijn, afhankelijk wat de fabrikant heeft gedaan of niet gedaan om vervanging mogelijk te maken.
Dit heeft alles met de startonderbreking te maken. Zo maar vervangen gaat in ieder geval niet.
Bij sommige merken (Opel) kan het, mits er de beschikking is over de dealer uitleesapparatuur of gelijkwaardig.
Bij andere kan het gewoon niet omdat het chassisnummer in de computer MOET staan en er maar 1 keer ingezet kan worden.

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

Het uitwisselen van de (benzine)motorregeleenheden kan tegenwoordig heel gemakkelijk, MAAR.........er moet wel software geladen worden in de auto waar de regeleenheid UIT KOMT !!
De diverse codes moeten namelijk gewist worden als de regeleenheid nog in de "OUDE" auto zit !!

Dit is mogelijk gemaakt om makkelijker "even" een regeleenheid van een andere auto te proberen !!
Dus, software laden in de "oude" auto om de codes te wissen, regeleenheid overzetten in de "nieuwe" auto, reload motorregeleenheid in de "nieuwe" auto en het werkt weer.

Ik weet alleen niet of het ook bij een diesel kan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.