Volvo V40 2003: Als ik me auto wil starten gebeurt er niks

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B4184S2, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 90

Na het boodschappen doen wou ik de auto starten, ik draaide de sleutel om maar er gebeurt niks ,ook met startkabel geprobeerd maar ook niks ,aan duwen dat kon wel maar met de sleutel starten gaat niet meer.

Weet iemand wat er aan de hand zou kunnen zijn.

Mvg des

Des volvo

Geplaatst door Des volvo (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 2 jaar geleden

Controleer of er stuurspanning op de startmotor komt , moet je de koppeling in trappen om te starten ? Kan de schakelaar defect zijn , geeft signaal niet vrij.

    Met of zonder koppelingen doet hij niks ,de verlichting en radio doet hey gewoon accu staat ook genoeg spanning, ik heb de strarmotor er uit gehaald en spanning opgezet maar deed niks.ik ga er andere strarmotor op zetten en hoop dan te kunnen rijden weer - Des volvo (0), 2 jaar geleden

Des volvo (0), 2 jaar geleden

Nieuwe startmotor heeft niet geholpen, als ik de auto aanduiding doet de motor het wel iemand nog een idee waar hey aan kan liggen?
Ik hoor het graag.

Mvg Desmond

kaleido 1 (1425) PRO, 2 jaar geleden

Zoals al aangegeven meet of er op het dunne draadje spanning komt als je start .
Niet , dan terug meten .

    Ik heb zelf geen spaningmeter,en kennis van me komt me daar bij helpen ,moet alleen ff wachten dat hij terug is van vakantie, en dat terug meten hoe bedoeld u dat? - Des volvo (0), 2 jaar geleden

kaleido 1 (1425) PRO, 2 jaar geleden

Die draad komt ergens vandaan dus kijken waar nog wel spanning staat , je kunt ook vanaf je contactslot gaan meten , aansluiting 15 is de uitstekende draad.

Des volvo (0), 2 jaar geleden

Er staat spanning op de de strarmotor, het probleem ligt aan het contactslot ,
Ik krijg hem niet in de derde staand ,als ik het achterste gedeelte van het contactslot haal kan ik hem met een schroevendraaier starten, weet iemand wat daar mee aan de hand kan zijn?

kaleido 1 (1425) PRO, 2 jaar geleden

Als je het contactblokje wel zover kunt draaien dat hij wil starten en ook loopt , en dat wil met je contactslot niet dan vermoed ik dat je slot defect is , zit er nog een verende stand in je contactslot als je de sleutel doordraait naar de startkrans en dan los laat ?

    Ik heb 3 standen maar kom niet verder dan de 2e stand en stopt het - Des volvo (0), 2 jaar geleden
    Is dat te repareren of moet er nieuw contactslot geplaatst worden? - Des volvo (0), 2 jaar geleden

kaleido 1 (1425) PRO, 2 jaar geleden

Lijkt me een nieuw contactslot , smeer de cilinder eens .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.