Volvo 460: auto op lpg g3, verstandige keus?

Bouwjaar: 1993

hoi,

ik kan deze auto kopen. zit een gas installatie in van vaille uit 2000 (bon heb ik gezien, kostte rond de 3300 guldens), auto zelf is uit 1993 (heeft dus 7 jaar alleen op benzine gereden). gasinstallatie is er professioneel ingebouwd. er staat 216000 km op de teller. ik rij met grote regelmaat heen en weer naar zuid limburg dus vandaar dat ik over ga stappen op gas, rendabel vanaf 5000 km op jaarbasis heb ik begrepen. wegenbelasting zit rond de 31 euro per maand.
auto ziet er uit als nieuw, ook het interieur.
volgens de verkoper zijn onlangs voor de keuring de remschijven met blokjes vervangen. verder is de distributieriem pas vervangen en heeft de auto onlangs een onderhoudsbeurt gehad.
op benzine klinkt de motor mooi en is erg stil, echter op gas hoor ik zachtjes iets mee resoneren dat aanklinkt als een hitteschildje of de uitlaat die ergens zacht tegenaan trilt. geef je een klein beetje gas en het geluid is weg.
apk tot maart 2006.
prijs ligt rond de 1350 euro

ik wil hem morgen avond gaan bekijken en uittesten.

wat zijn kwalen van deze auto en wat zijn de zwakke plekken qua roest.

alvast erg bedankt voor de reacties.

groet,
martin

mvdkant

Geplaatst door mvdkant (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

is een gas auto met deze km stand nog wel aantrekkelijk??

het is betrekkelijk weinig geld ,ben ik met je eens.

ook het goedkope houderschapbelasting is mooi, maar straks geen vreemdigheden met gas met deze km stand??

kijk een diesel lacht om deze km stand, maar een paar ton en gas? er zullen bij zijn die het makkelijk kunnen, maar vind het toch een risico.

en als je straks aleen maar trammelant hebt, is het goedkope tanken dan ook niet meer de moeite.

succes

mvdkant (0), 18 jaar geleden

ik ga er vanavond een kijkje nemen. wel breng ik hem weg voor een totaalkeuring van de anwb voor alle zekerheid.

groet,
martin

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Doodzonde een totaalkeuring voor een auto van EUR 1350. Geef een bekende monteur een uurtje arbeidsloon en laat die de auto bekijken. ANWB keuring is schijnzekerheid, ze neuzelen over een overgespoten paneeltje etc.

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

wat betreft de mening van paul over de totaal keuring.

daar ben ik het volledig mee eens!.


bij een auto van die leeftijd en prijs doet een overgespoten paneel niet meer ter zake, dat is waar ze o.a naar kijken bij zo'n keuring.

neem een goede monteur mee, laat die er mee rijden.

die keuring is weggegooid geld.

mvdkant (0), 18 jaar geleden

even een updeetje,

vanavond heb ik de auto bekeken en het ziet er uitstekend uit.
ik heb de auto met mijn gezonde boerenverstand nagekeken van boven naar onder, van links naar rechts en van achter naar voren. omdat ik vrijwel alle reparaties aan mijn eigen auto doe en ik bij autokeuringen ben geweest en goed opgelet wat ze er deden heb ik er wel aardig verstand van waar ik zoal moet kijken.

motorisch loopt de auto goed, zowel op gas als benzine. de trekkracht is geweldig. zit een 1.8 motor in en ik ben een 1.3 gewend. er zitten 2 problemen in, te weten. 1 schokdemper ra en het achterlicht (plastic huis) kapot. ook rechtsachter. ook zitten er hier en daar wat gebruiksplekjes zoals krassen maar daar moet je doorheen kijken. is niet echt relevant. de bodem en de dorpels zijn hard en roesten niet. het blok zweet wat olie maar het valt mee. mijn kadett doet dat in dezelfde mate.
qua stuurinrichting, remmerij, kachel, koeling enzovoort zit het goed. zijn geen problemen mee. ook de kleuren van de vloeistoffen zijn mooi. de olie is geel achtig en niet roetzwart zoals je het wel eens ziet. dit geldt ook voor de rem, stuur en koelvloeistof. heeft dus onlangs een servicebeurt gehad. leuk detail, er zit alarm op. (niet dat je er veel aan hebt want de meeste voorbijgangers horen hem wel maar kijken verder niet)

tot zo ver.

groet,
martin.

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Klopt dat wel G3? Staat dat op het kentekenbewijs? Kan het mij haast niet voorstellen bij een 93er.

Overigens zijn de kleppen rond de 100000-150000 km wel uitgesteld op gas bij dit motortype. Reserveer dus wel wat geld voor een kopje van de sloop.

mvdkant (0), 18 jaar geleden

hoi paul. ik heb het kentekenbewijs gezien en er staat echt g3
nu is het wel zo dat deze in het jaar 2000 in ingebouwd. de auto zelf is uit 1993. de auto rijdt dus nog maar 5 jaar op gas.

wat zou een kopvervanging kosten?

groet,
martin

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat is dan mooi goedkoop rijden -:))

Kopje op de sloop zal een 100-250 kosten. Let wel op dat je deze niet van een gasauto haalt. In de Renault 19 en de Laguna zit een identieke motor dus daar kan je ook de kop van gebruiken.

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

als het verder goed rijdt, en er zit nog een recente apk op, en je kan nog een beetje van die prijs afknabbelen.

heb jij niet een dure gasbak. hij zal echt nog wel een paar jaar meegaan.

succes

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Deze is volgens mij best een redelijke auto omvoor weinig mee te nemen.

Wat onderdelen betreft ook goed aan sloop onderdelen te komen (renault motor).

Willem

mvdkant (0), 18 jaar geleden

auto is in orde. de motor loopt soepel en slijtage van onderdelen is binnen de perken. motorisch is de auto in een hele goede staat. auto laten nakijken door iemand die 15 jaar een garagebedrijf heeft gehad.
het enige dat er aan de auto mankeert is wel dat ik er binnenkort 2 achterschokdemper/brekers onder moet zetten want in bochten op de snelweg is de auto niet echt veilig. ik moet mijn stuur goed vasthouden om binnen de lijnen te blijven.
technisch zit het verder goed.

gr.
martin

mvdkant (0), 18 jaar geleden

de auto is gisteren nagekeken door iemand die specialist is in het inbouwen en repararen en onderhouden van gasinstallaties. hij heeft de motor nagelopen en gelusterd naar hoe die klinkt en de motor heeft tot nu toe nog geen centje pijn van het op autogas rijden. hij ziet geregeld volvo's met zeer hoge km standen, zelfs enkele die meer dan 500000km hebben gereden op gas dus heb ik nog wel even te gaan :)
gelukkig heb ik voor weinig geld een goede koop gedaan
nu alleen nog even de achterveren en banden vervangen en hij is weer helemaal de oude.

p.s. tanken is leuk geworden. 30 liter gas, +/- 13 euro :)

groet,
martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.