Volvo V40: Auto start soms niet in lauwe toestand. Koud en warm geen proble

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D 102PK

Auto heeft soms startproblemen.
Is al diverse ook naar Volvo garage geweest. Daar geen probleem ontdekt. Volgens Volvo is dat probleem landelijk nog niet voorgekomen.....
Eerste keer met wegenwacht erbij hielp het pompen van brandstof middels het "balgje" onder de motorkap.
Tweede keer (1 week later) hielp dat niet.
Omdat lucht vermoed werd in de brandstof aanvoerslang is een terugslagklepje geplaatst (door een niet-Volvo garage). Hielp niet.
Later door de Volvo garage er weer uit gehaald omdat er daardoor foutcodes gegenereerd werden. Later weer start problemen met wegenwacht erbij. Met quickstart spuiten in de lucht-aanzuigslang kreeg de WW hem weer gestart.
Gisteren 2 uur na thuiskomst weer een startprobleem. 4 uur later start de motor weer probleemloos. Ook na een nacht wederom goed starten.
Er is denk ik een relatie met de temperatuur want alleen dan (na 15min to 2 uur) start de motor niet.
De kans dat lucht in de aanvoerslang het probleem veroorzaakt is daarmee ook een stuk kleiner geworden; immers door lang staan zal lucht in de slang niet verdwijnen (als de auto vlak staat en dat was zo).

Wie weet raad?

Hansjjjj

Geplaatst door Hansjjjj (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 9 jaar geleden

Hebben ze de diverse temperatuursensoren en andere sensoren al eens live uit gelezen op het moment dat hij het niet doet ?

Hansjjjj (0), 9 jaar geleden

Nee want het probleem is (totnutoe) dat er bij de garage geen startproblemen opgetreden zijn (2 halve dagen onderzoek gedaan met telkens starten/rijden/stilstaan/starten).
Ik rij ermee door (met busje quick start bij de hand) en als ik weet hoe het opgeroepen kan worden ga ik terug naar de garage.
Bedankt voor de zinvolle tip !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.