Volvo C70: autoradio verwijderen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: T5

de display verlichting van de radio functioneert niet meer. Om de radio te kunnen verwijderen zitten er links- en rechtsonder twee trekogen, die door erop te drukken naar buiten springen. Maar dan stopt het de radio is door flink aan deze ogen te trekken niet in beweging te krijgen. Is er dan nog een andere sluiting die los gemaakt moet worden of is het een kwestie van nog harder trekken op gevaar af dat ze breken?

rutten10602

Geplaatst door rutten10602 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo C70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jaco1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Beste Ewald,
als er een verwisselbaar frontje opzit, moet je die erafhalen. Aan de voorzijde van de radio zowel links als rechts zit er als het goed is twee kleine gaatjes of een langwerpige opening. De gaatjes of sleuf zijn bedoeld voor pennetje waarmee de zijkant van de radio in zijn houder geklikt zit. Steek hiet een radio trekker in en je kunt hem daarmee uittrekken

Groetjes Jacob Deurloo

rutten10602 (0), 16 jaar geleden

beste Jacob, dank voor je snelle reactie, maar helaas zit er geen afneembaar frontje op de radio en de ruimte tussen radio en behuising is te nauw om met iets plaats te controleren of er aan de zijkanten nog sluitingen zitten. In de workshop manual staat daar ook niets over vermeld. De langwerpige opening is er wel als ik daarop druk dan floepen de twee trekogen eruit. Alleen al om de houten omlijsting niet te beschadigen heb ik er alleen met mijn vingers aan getrokken, zonder enige beweging te krijgen in de radio.

Highway (110) PRO, 16 jaar geleden

Als je de 2 trekogen er uit hebt getrokken moet je ze even doortrekken zodat de vergrendeling er ook af valt anders blijven de haakjes er uit steken. Soms kunnen dieze radios erg vast zitten door dat ze tape of iets dergelijks er om heen hebben gedaan. Door trekken en met een plastic lepeltje mee helpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo C70 of stel zelf een nieuwe vraag.