Volvo V70: (binnen) diameter brandstofslang

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: Motor: 2435ccm 193pk : B5254T

Wegens een brandstof lekkage ter hoogte van de bovenzijde brandstoftank, waarbij de benzine aan de rechterzijde van de tank naar beneden sijpeld, maar de oorsprong helaas niet zichtbaar of bereikbaar is, wil ik de tank los maken en laten zakken, om zo een oorzaak vast te kunnen stellen.
Deze lekkage treed op wanneer de motor gestart word en bij het uitschakelen stopt deze ook weer accuut.
Ik hou in eerste instantie rekening met een losse (slangklem) / poreuze of doorgeschuurde branstofslang, welke ik vooraf aan zou willen haffen om zo mogelijk het probleem tijdens het "klusmoment" direct te kunnen oplossen.

Daar er vele maten brandstofslangen op de markt zijn en mijn eigen zoektocht niets concreets heeft opgeleverd, nu mijn vraag onder u allen versprijd: wat is de (binnen)diameter van de brandstofslang? ... waarbij andere "tips en tools" over dit euvel ook meer dan welkom zijn!

Ik hoor graag van u met alvast dank voor uw moeite!

Met vriendelijke groet,

Jurjen

J tV

Geplaatst door J tV (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1565) PRO, 11 jaar geleden

Zit er geen luik onder de achterbank of in de kofferbak , waarbij je het pompgedeelte /slangen kunt bereiken.

J tV (0), 11 jaar geleden

Was bij de 850 inderdaad het geval, echter bij de V70 XC (helaas) niet.

Bedankt voor het meedenken...

MWMautos (0), 11 jaar geleden

Wel de AWD uitvoring neem ik aan?

Grote klus. Mogelijk eerst een cameraatje bij een garage kunnen gebruiken om het lekkage te lokaliseren? Misschien met geluk zit de lek op een plek waar je zelf een servicegat kan boren en voorkomen dat je de hele achteras los moet makken.

J tV (0), 11 jaar geleden

Inderdaad de AWD uitvoering, inmiddels op het oog lekende metale brandstofleiding gevonden welk schuin boven de tank voor het rechter achterwiel zit en vermoed dus dat de tank zal moeten zakken of gedemonteerd worden om werkruimte te crieeren, wat bedoeld u (MWMautos) met een servicegat?

Verneem graag een reactie (van MWMeutos).

MWMautos (0), 11 jaar geleden

Indien het zich op de juiste plek bevind; om werkruimte te creëren zou je een luikje kunnen maken door het plaatwerk heen.

Ik zou zelf met een grote gatenboor te werk gaan, als dat genoeg werkruimte zou geven. Maar dat omdat ik ze heb liggen en gemakkelijk uit een ander stuk plaatstaal met een nog grotere gatenboor een iets groter rond stuk zou kunnen maken om het luikje weer af te dichten. Maar zonder gatenboor zou je dmv een vierkant erin slijpen ook gemakkelijk een groter stuk plaatstaal op maat kunnen maken.

Let op, als je dat doet, de gesleepte randen wel weer behandeld moeten om te voorkomen dat het gaat roesten.

Heb ik wel eerder gedaan voor andere doeleinden, niet op een volvo, dus kan niet zeggen dat het in dit geval van toepassing is, maar zou wel enorm veel werk kunnen schelen als het toch lukt. En later kan je er ook gemakkelijk weer bij als dat toch nodig blijkt te zijn.

Succes!

Martin

J tV (0), 11 jaar geleden

Hallo Martin,

Bedankt voor uw complete uitleg.

Dank voor uw reactie, word vervolgd...

Groet,

Jurjen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.