Volvo V70: tank

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2400 cc 96kw

Probleem met tank
Met volle tank kan slechts 300 km rijden en wijst brandstofmeter half aan en moet ik weer 25 liter bij tanken anders valt ik zonder diezel ,blijkbaar werkt er slechts maar een halve tank daar de andere kant niet bijvult heb ik de indruk.
Heeft iemand daar een verklaring voor of een oplossing alvast bedankt
Gr Jo

johannes twee

Geplaatst door johannes twee , lid sinds 11 jaar geleden

5 Reacties

jan T PRO, 8 jaar geleden

zal je toch de tankvlotter eruit moeten halen want lijkt er op dat de aanzuigbuis stuk is of gescheurt zodat hij het bij een halve tank niet meer aangezogen wordt.

groetjes jan.

Highway PRO, 8 jaar geleden

slangen van de ene helft naar de andere helft gescheurd, waardoor de brandsto niet over gepompt wordt.

johannes twee, 8 jaar geleden

Alvast bedankt voor de snelle info met als vraagje of die slangen binnen in de tank zitten en dat die bereikbaar zijn om eventueel te vervangen.
Gr. Jo

Highway PRO, 8 jaar geleden

Ja, zitten in de tank. Onder de achterbank en zitten links en rechts een zwart plaatje met daaronder de vlotters en rechts ook de pomp.
Even kijken of de pijl op de vlotter in het midden staat op de tank (streepje). Je kunt het beste rijden tot je moet gaan tanken, waneer je de vlotters er uit haalt zul je zien dat een kant leeg is en de ander nog vol zit. Inspecteer alles op een scheur of verstopping. Ik heb bij een MB ooit een vervangen en daar was niets aan te zien. Het was toch de oplossing, bij een volvo kan ik me herrinneren dat er een klein stukje plastic in de leiding zat, daardoor werkte het pompen (venturi systeem) niet meer.

johannes twee, 8 jaar geleden

oké bedankt Highway en jan T voor de info tank ,ga volgende keer als tank leeg is de leidingen Controleren.
Gr. Jo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.