Volvo S60: Bonk rechtsvoor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0T

Hallo,

Een familielid van mij heeft onlangs een S60 met 2.0 T motor gekocht. Nu is het zo dat bij gas geven en gas loslaten er een bonk geluid rechtsvoor is te horen. In eerste instantie dacht ik aan een stabilisator verbindingsstangetje, maar dat is niet het geval. Ik vermoed dat het probleem in de aandrijfas zit, omdat je het geluid alleen hoort bij gasgeven en gas loslaten. Het geluid is er in alle versnellingen en de bonk is ook licht voelbaar in de auto.

Heeft iemand wellicht ervaring met een dergelijk probleem en zit ik met het verdenken van de aandrijfas op het juiste spoor?

Alvast bedankt,

Christiaan

Brum1467

Geplaatst door Brum1467 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Carphunter (0), 12 jaar geleden

Zeer waarschijnlijk een van je motorsteunrubbers versleten zou daar eens goed naar kijken

Brum1467 (0), 12 jaar geleden

Motorsteunrubbers was ook een gedachte van mij, maar deze lijken goed. Het gebonk treedt overigens al vrij snel op. Ook bij relatief rustig gasgeven en gas loslaten. Ter info, de auto heeft 85k gelopen.

Carphunter (0), 12 jaar geleden

Ik weet niet hoe je de motorsteunrubbers hebt gecontroleerd ik zelf controleer ze op de volgende manier, motor starten rechtervoet gedeeltelijk op rem en gaspendaal licht verhoogt toerental dan linkervoet op koppelings pendaal in de eerste versnelling dan snel de koppeling laten komen en weer intrappen als je dan nog die bonk hoort is er toch waarschijnlijk een van de rubbers stuk of slap.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

de rubbers mogen niet losgelaten zijn van het metaal .. door te zorgen dat het rubber trekt in plaats van drukt kun je dat zien. door een krick te plaatsen of met een ijzerenstaaf ruimte te maken kun je dat zien. Rubbers die vergeven zijn van de olie doen hun werk ook niet goed meer.

Brum1467 (0), 12 jaar geleden

Auto staat inmiddels bij de dealer om het probleem op te lossen onder garantie.

Brum1467 (0), 12 jaar geleden

Probleem is opgelost door de volvodealer. Onder andere door het vervangen van de veerpootlagers en aanslagrubbers. Ook was de bout van de aandrijfas los.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Stuurt nu ook lekkerder? losse bout was het probleem.

Brum1467 (0), 12 jaar geleden

Ja, de auto rijdt en stuurt nu veel beter. De meeste bijgeluiden in de ophanging en aandrijving lijken vooralsnog weg en er is weinig meer op aan te merken.
Blijft toch een fijne auto, zo'n 2.0t.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.