Volvo 850: Brandstofpomprelais

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,5

Kan iemand mij vertellen waar het relais zit, als de motor loopt loopt hij prima ook stationair blijft hij prima lopen dus ik denk dat het relais kapot is.
Ik houd u op de hoogte of het mij lukt ( ben nl. een vrouw) niet lachen hoor ben vrij technisch.
Hoor graag van iemand.
Evelyne

Evelyne1953

Geplaatst door Evelyne1953 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 8 jaar geleden

Als je de motorkap open doet, zit aan de linker kant ( bestuurderszijde ) een zekeringkast bij het schutbord, er zit een kap omheen geschroefd deze moet los en dan is het relais 103 geloof ik.

Herman BMW (0) PRO, 8 jaar geleden

Wat me te binnen schoot, ik heb ook weleens het hoofdrelais vervangen onderdeelnummer 3545803 ook wel genaamd fuel injection relais deze zit vooraan boven aan de rand bij je koelventilator gemonteerd .

Ruud10657 (0) PRO, 8 jaar geleden

Wat zijn je problemen dan? Bij een defect of slecht 103 slaat hij niet aan of valt direct weer uit. Trek je 103 er uit en stopt hem er weer in, start hij weer en valt dan weer uit. Daarna slaat hij niet meer aan tot je het relais er weer uit gehad hebt. Komt veel voor zowel bij de 850 als bij de V70 uit die jaren. Het pomp bekrachtigings relais (zie laatste foto van Herman) zit inderdaad boven de radiateur naast de accu. Ik heb ze nog niet defect gezien. Als je heb eruit trekt en de twee dikke draden doorverbind, moet je de brandstofpomp horen lopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.