Volvo S80: Brommen bij 2000 rpm

Bouwjaar: 2000

Volgens mij is er lang geleden al eens iets dergelijks gevraagd op het forum maar daar is blijkbaar nooit een goeie oplossing voor gegeven

Ik heb ook iets dergelijks, sinds een paar weken maakt mijn S80 2.5D tussen de 1900 en 2500 toeren (ongeveer) een diep brommend geluid, in elke versnelling en alleen tijdens het rijden! Boven en onder die toeren is er niks aan de hand.

Er is even gekeken naar de uitlaat en de bovenste motorsteun maar alles zit nog op zijn plek, volgens de garage ( alleen gekeken dus)

Heeft iemand zoiets ook gehad en is er een oplossing uitgekomen??

P van Baardwijk

Geplaatst door P van Baardwijk (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Skywalker (0), 18 jaar geleden

Beste Paul,

Ik heb eenzelfde klacht maar alleen in de 5e versnelling als ik volgas geef.
Heb jij inmiddels de oplossing gevonden???

MartijnS80 (0), 17 jaar geleden

Het is al even geleden dat deze vraag gesteld is op het forum dus misschien is er al iemend die in de tussentijd een oplossing heeft gevonden of de oorzaak van het probleem.

Ik ben ook in het bezit van een S80 2.5D uit 2001 met automaat. Sinds vorige week herken ik het bovenstaand probleem bij mijn wagen. De motor bromt niet altijd, maar toch wel erg vaak. Het valt vooral op bij stationair draaien, het lijkt dan of de motor iets hoger stationair loopt maar toch geeft de toerenteller circa 850 toeren aan. Iemand die een oplossing heeft????

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

De voorste en/of de achterste motorrubber wil wel eens iets doorzakken waardoor de versnellingsbak of de automaat op de aanslagrubber aan de linkerkant (bestuurderszijde) op het subframe zakt waardoor de auto meer gaat dreunen.

De motorsteun aan de rechterkant (distributiezijde, sommige mensen weten niet wat de rechterkant van een auto is) word wel eens rot van de gelekte olie en zakt dan ook door, maar dit is moeilijk te zien, maar geeft ook een lelijke dreun door aan de rest van de auto.

MartijnS80 (0), 17 jaar geleden

"Volvo-Specialist" bedankt voor je mogelijke oplossing, ik zal de wagen morgen eens op de brug zetten om de motorsteunen te bekijken. Ik heb niet de indruk (en de hoop) dat er olie lekt. De wagen heeft net een ton gelopen dus verwacht er geen problemen verder mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.